CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La Setmana Europea de la Mobilitat 2020 aposta per uns desplaçaments sense emissions

La Setmana Europea de la Mobilitat 2020 aposta per uns desplaçaments sense emissions

17/09/2020

Montornès s’ha sumat, un any més, a la Setmana Europea de la Mobilitat 2020, una campanya que a Catalunya està impulsada per la Diputació i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Actualment, l’equip tècnic de l’Àrea del Territori de l’Ajuntament està desenvolupant actuacions per augmentar l’espai per als vianants al centre del poble.

“Per una mobilitat sense emissions” és el lema de la Setmana Europea de la Mobilitat 2020, una celebració que compta amb l'adhesió de Montornès i que es perllongarà fins al 22 de setembre.

A través de la campanya es promou l'ús del transport públic i de la bicicleta i s'aconsella caminar per als trajectes que ho permetin. També, compartir el vehicle quan els desplaçaments en cotxe siguin indispensables. 

Projectes municipals per millorar la mobilitat

Enguany la pandèmia de la Covid-19 ha impedit programar activitats a Montornès relacionades amb la Setmana Europea de la Mobilitat. L’Ajuntament, però, continua treballant en diversos projectes per millorar els desplaçaments al municipi.

L’equip tècnic de l’Àrea del Territori treballa diverses opcions per incrementar l’espai per als vianants al centre del poble. L’objectiu és afavorir el veïnat que es mou a peu pels carrers i reduir els desplaçaments en vehicle privat.

El Consistori també segueix desenvolupant les actuacions que inclourà en el projecte Smart City abans del 2022. Entre les accions hi ha l’habilitació d’un aparcament intel·ligent, la instal·lació de pantalles informatives a les parades de bus i la posada en marxa d’estacions de bicicletes elèctriques entre Montornès i Montmeló. La Generalitat subvencionarà el 70 % dels costos dins del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Arxivat a: Medi Ambient
Imatge gràfica de la Setmana Europea de la Mobilitat 2020
Bicicletes elèctriques de la Diputació de Barcelona (imatge: Diputació de Barcelona)
El carrer de la Llibertat és una de les darreres zones que l'Ajuntament ha remodelat prioritzant la mobilitat a peu.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona