CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Mor l'exalcalde de Montornès, José María Ruíz Alarcón

Mor l'exalcalde de Montornès, José María Ruíz Alarcón

01/07/2020

Militant històric de l'Agrupació Local del PSC, José Maria Ruiz Alarcón va ser alcalde de Montornès entre 1995 i 2003. El Ple de l'Ajuntament, que es reunirà aquest dijous, expressarà el dol del Consistori per la pèrdua d'una figura estimada per al municipi i traslladarà el seu condol a la família.

Aquest dimecres ha mort José María Ruíz Alarcón als 77 anys per una malaltia contra la que feia temps que lluitava. Ruìz Alarcón va ser alcalde de Montornès entre 1995 i 2003 i, al marge de la seva trajectòria política, era conegut al poble per la seva relació amb entitats com la Hermandad Nuestra Señora del Carmen.

José Maria Ruiz Alarcón, de professió mestre industrial elèctric, era natural d'Andalusia, va venir a Catalunya l'any 1959 i es va establir a Montornès a començament dels anys 1970. Al 1987 es va presentar a les eleccions com a cap de llista pel PSC. En va sortir regidor, però va estar a l’oposició aquell mandat i el següent. També va ser membre del Consell Comarcal del Vallès Oriental entre 1991 i 1995.

L’any 1995 va guanyar les eleccions i va governar en minoria fins arribar a un pacte tripartit (PSC, Iniciativa per Catalunya Verds i Convergència i Unió). L’any 1999 va tornar a guanyar les eleccions. En aquest cas, el PSC va acordar aliança únicament amb Iniciativa per Catalunya Verds (IC).

Del seu mandat destaca, la canalització del torrent de Vinyes Velles, la urbanització del barri Castell - Can Comas, la inauguració dels edificis del Centre Atenció Primària i el de la Biblioteca al carrer de Can Parera, la creació de l’Escola Municipal de Música, les noves dependències del Casal de la Gent Gran de Montornès Nord, l’inici de les obres de la piscina coberta i el projecte de l'escola bressol municipal.

L’any 2003 ja tenia previst no presentar-se a la reelecció, i raons de tipus laboral, relacionades amb la seva jubilació a l'empresa Compañía de Contadores, més tard Contadores Schumberger, van avançar la seva marxa definitiva. Va deixar el càrrec el gener de 2003, quan faltaven quatre mesos per acabar el mandat.

El Ple de l'Ajuntament expressarà aquest dijous el dol del Consitori per la pèrdua de José Maria Ruiz Alarcón i traslladarà el seu condol a la família.

 

Arxivat a: Ajuntament
L'exalcalde, José Maria Ruiz Alarcón, en la sessió plenària de renunciar al seu càrrec l'11 de gener de 2003
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona