CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Un any més, al mosquit tigre, ni aigua!

Un any més, al mosquit tigre, ni aigua!

29/06/2020

Per prevenir la proliferació del mosquit tigre, es recomana evitar les acumulacions d'aigua. També es recomana instal·lar mosquiteres a portes i finestres per evitar que els mosquits entrin a casa.

Com cada any, amb la calor arriba el moment de més activitat per als mosquits i, en concret, per al mosquit tigre. Des de les institucions s'ha posat en marxa la campanya anual de prevenció per lluitar contra aquest insecte que, a més de provocar picades doloroses, pot ser transmissor de malalties. El  lema d'enguany torna a ser "Al mosquit tigre, ni una gota d'aigua!"

Una de les mesures més efectives per lluitar contra la propagació del mosquit tigre és evitar les acumulacions d'aigua en testos, safareigs, desguassos, etc. Així es pot prevenir la posta d’ous i el creixement de les larves. També es recomana instal·lar mosquiteres a portes i finestres per evitar que els mosquits entrin a casa i dur el cos cobert per evitar les picades.

"A la caça del mosquit tigre"
Entre els materials de divulgació que s'han difós durant la campanya preventiva  hi ha el conte "A la caça del mosquit tigre". El relat, amb textos d'Aitana Montaner i il·lustracions de Jordi Sales, està promogut per la Diputació de Barcelona. El material està disponible en format pdf. A Montornès s'ha fet arribar a les famílies a través de les escoles i les AMPA. (El podeu descarregar dels arxius adjunts),

La presència del mosquit tigre a Montornès es va detectar per primera vegada cap el 2008, tot i que a Catalunya ja se'n tenia constància des del 2004. Des de llavors, es duen a terme campanyes preventives anuals amb consells per disminuir-ne els efectes.

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania, Promoció de la Salut
Mosquit tigre (foto: gencat.cat)
Portada del conte "A la caça del mosquit tigre"

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona