CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Suport municipal als bars i restaurants per facilitar el pas a la Fase 1 del desconfinament

Suport municipal als bars i restaurants per facilitar el pas a la Fase 1 del desconfinament

21/05/2020

Davant la previsió que Montornès entri, a partir de dilluns, en la fase 1 de desconfinament, aquesta setmana s'enllesteix la senyalització de les terrasses dels bars i els establiments de restauració, adaptant-les en grandària perquè puguin obrir respectant les restriccions i amb un número de taules suficient.

D'acord amb la normativa establerta pel govern de l'Estat en relació a l'obertura de les terrasses dels establiments d'hoteleria i restauració en la Fase 1 del desconfinament, l'aforament dels espais haurà d'estar limitat al 50% de la seva capacitat i la distància entre taules haurà de ser de dos metres.

Per tal d'ajudar els establiments a superar aquesta dificultat, l'Ajuntament està duent a terme la revisió de cadascuna de les terrasses per tal que, quan es passi a la Fase 1, puguin obrir garantint el respecte a les restriccions d'aforament, però, alhora, amb un número de taules suficient que permeti el desenvolupament de l'activitat.

En la major part dels casos s'està possibilitant l'ampliació de la superfície senyalitzada, atenent sempre les característiques de cada ubicació i el compliment de la normativa vigent en matèria d'accessibilitat. Entre els condicionants també hi ha garantir la mobilitat dels vianants i evitar la invasió de la calçada.

L'ordenança d'ús de la Via Pública amb terrasses i vetlladors que s'aplicava fins ara quedarà en suspens mentre duri l'estat d'alarma i les Fases de desescalada no permetin tornar a la situació prèvia a la crisi de la COVID-19. 

L'horari d'obertura de les terrasses serà de 7 a 23 h. En principi l'Ajuntament té confirmada l'obertura de 22 establiments quan es passi a la Fase 1. 

Informació i assessorament  
A més del redimensionat de les terrasses, personal municipal està realitzant aquests dies una campanya informativa a bars i restaurants per assessorar-los sobre les restriccions i les mesures que hauran de prendre quan es passi a la Fase 1. Hi ha indicacions en relació a les terrasses, però també pel que fa a l'ús dels lavabos i l'interior dels establiments i indicacions sobre el manteniment, neteja i desinfecció dels espais.

Arxivat a: Promoció Econòmica, Via pública
L'Ajuntament redimensiona les terrasses per ajudar bars i restaurants en el pas a la Fase 1 del desconfinament
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona