CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Voluntariat per la Llengua de Montornès s'adapta a l'entorn virtual

El Voluntariat per la Llengua de Montornès s'adapta a l'entorn virtual

11/05/2020

Algunes parelles lingüístiques del municipi continuen fent trobades de manera telemàtica per no perdre el contacte. El que inicialment era una limitació, ha esdevingut una oportunitat per posar en contacte persones d'arreu.

Igual que va passar amb totes les activitats de caire sociocultural que comportàven contacte entre persones, la pandèmia de la Covid va obligar a suspendre les trobades presencials del Voluntariat per la Llengua així com la resta de propostes associades. Amb tot, el desig i la determinació de continuar amb l’activitat han fet que alguns voluntaris i aprenents s’hagin adaptat a les circumstàncies i ara es trobin virtualment.

En Ferran i els seus aprenents, en Jamal i el Diego, fan videotrucades de WhatsApp; la M. Rosa i l’Inma es troben davant de la pantalla de l’ordinador mitjançat l’aplicació Jitsi i en Salvador, que conduïa les tertúlies en català de les biblioteques de Montornès, Montmeló i Vilanova del Vallès, porta ara la tertúlia des de casa seva els dimarts i dijous de 19 a 20 del vespre, també gràcies a una aplicació de trobades de grup. 

Un altre cas és el de Koumbouna, que era alumne dels cursos i també assistia a la tertúlia de la Biblioteca. Per circumstàncies de feina, el confinament el va enxampar a Lleida. Ara té un voluntari de Canovelles, l’Isaac,  amb qui es troba per videotrucada amb el mòbil. En Koumbouna pot parlar en català i a més manté un vincle d’unió amb el Vallès Oriental gràcies al seu voluntari.

Ampliant horitzons a través de la llengua 

Com en la modalitat presencial, el Voluntariat per la Llengua virtual consisteix a formar parelles lingüístiques compostes per una persona voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. La diferència, però, és que les trobades es fan a través de plataformes de videoconferència, com ara Skype, Hangouts, Whatsapp... D'aquesta manera, i no limitats per la dinàmica presencial, es pot conversar amb persones sigui quina sigui la seva ubicació. 

Si des de Montornès voleu participar en el voluntariat per la llengua, podeu contactar amb (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Adaptació de les informacions facilitades per l'Oficina de Català de Montornès)

Arxivat a: Cultura i festes
Trobada virtual amb alguns participants en la tertúla del Voluntariat per la Llengua
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona