CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > PRÒRROGA I ACTUALITZACIÓ de les mesures adoptades per poder fer front a la situació d’emergència sanitària provocada pel COVID-19, i d’aplicació fins a nou avís

PRÒRROGA I ACTUALITZACIÓ de les mesures adoptades per poder fer front a la situació d’emergència sanitària provocada pel COVID-19, i d’aplicació fins a nou avís

28/03/2020

La comissió tècnica-política creada per al seguiment de la situació d’emergència sanitària al llarg d’aquestes dues setmanes ha acordat mesures encaminades a protegir la salut del veïnat i dels treballadors i treballadores municipals. Aquestes mesures seran d’aplicació mentre estigui vigent l’Estat d’alarma.

- ATENCIÓ SOCIAL I XARXA DE VOLUNTARIAT

L’Ajuntament ha reforçat tots els serveis i recursos municipals dirigits a atendre la vulnerabilitat social d’algunes famílies del municipi, especialment infància i gent gran. 

El Consistori també ha posat en marxa una xarxa de voluntariat per donar suport a les necessitats sorgides a causa de l'emergència pel COVID-19. Qui necessiti suport o conegui algú que en necessita pot trucar al 667 94 70 51 (de dl. a dv. de 9 a13 h i de 15 a 17 h).

Qui vulgui col·laborar com a voluntari/ària, pot enviar un whatsapp al 667 94 70 51 o un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

- ATENCIO MÈDICA AL CAP

Només es pot anar al Centre d'Atenció Primària (CAP) per a urgències i si és completament imprescindible. Abans de desplaçar-se, cal trucar al 061 o al 93 326 89 01 (per demanar cita prèvia). L’horari d’atenció actualment és de dilluns a diumenge de 8 a 20h.

El CAP dedica tots els seus recursos a tasques sanitàries, NO emet justificants per poder circular i NO realitza tasques administratives. Per a qualsevol sol·licitud, tràmit o gestió administrativa, heu de fer servir el Canal La Meva Salut 

 - MESURES ECONÒMIQUES I FISCALS

L'Ajuntament no cobrarà els rebuts de març dels serveis que es presten als equipaments municipals ni els següents fins que es restableixin les activitats. També es prorroguen els terminis de pagament de les taxes i impostos i es farà la devolució proporcional de les taxes ja cobrades. Més informació 

- TANCAMENT D'EQUIPAMENTS I SERVEIS

Tots els equipaments municipals estan tancats a l’atenció al públic. Hi ha un servei mínim d’atenció telefònica en horari de 9 a 15 h al telèfon 93 572 11 70. Fora d’aquest horari, la Policia Local seguirà prestant el servei habitual de 24 hores al telèfon 93 572 11 10.

L’oficina d’atenció presencial del servei d’aigües municipal està tancada al públic. Més informació a https://www.giacsa.cat/montornes

L’oficina d’atenció presencial de l’Organisme de Recaptació de Gestió Tributària (ORGT) està tancada al públic. Més informació al telèfon 93 202 98 02 i a www.orgt.diba.cat

La Deixalleria Municipal està tancada al públic.

- GESTIÓ DE RESIDUS I DESINFECCIÓ DE LA VIA PÚBLICA

L’Ajuntament ha intensificat les tasques de neteja i desinfecció extraordinàries a la via pública i a les àrees de contenidors. La neteja es realitza amb grups d'aigua a pressió i polvoritzadors amb una dissolució d'aigua i detergents.

Es prohibeix l’abocament de voluminosos mentre durin les restriccions de moviment i el servei de deixalleria estigui tancat. El servei de recollida de poda es manté sota comunicació telefònica prèvia,. 

- MERCATS AMBULANTS

L'Ajuntament h aacordat la suspensió temporal dels mercats ambulants de divendres i de dissabte. Si es detecten dificultats per l’abastiment alimentari al municipi, el Consistori podrà acordar aixecar la suspensió. Si es produeix el cas, es mantindran les mesures de seguretat i higiene que dictaminin les autoritats sanitàries i es valoraran les possibles ubicacions en funció del nombre de parades.

Més informació d'interès general

- Es pot fer servir l’aigua de l’aixeta per beure, per al rentat de mans i tots els altres usos habituals.

Com a mesura preventiva per evitar la propagació del coronavirus es procedeix al tancament i precintat de les fonts de la via pública per impedir la manipulació de les aixetes.

- Les preinscripcions als casals d'estiu queden ajornades. En el moment que hi hagi novetats, es farà saber pels canals de comunicació habituals.

Les activitats associades a cada equipament municipal i la programació d'espectacles del Teatre Margarida Xirgu queden ajornades. Totes les activitats i espectacles seran reprogramats en una nova data.

- Tots els terminis de tramitació administrativa han estat suspesos.

- Els procediments judicials de desnonament també han quedat suspesos temporalment.

- Pel que fa a la compra de productes de primera necessitat, es recomana agrupar-la en un únic dia a la setmana per evitar al màxim sortir al carrer. És important està el mínim temps possible fora del domicili, evitar les aglomeracions i adoptar sempre mesures de protecció.

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania, Cooperació, Promoció de la Salut, Cultura i festes, Educació, Esports, General, Gent Gran, Igualtat, Infància, Joventut, Medi Ambient, Ocupació, Patrimoni històric, PII Montornès Nord, Promoció Econòmica, Seguretat ciutadana, Serveis Socials, Via pública, Covid-19, CuidemnosMontornès
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona