CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Els projectes emprenedors de les escoles continuen endavant

Els projectes emprenedors de les escoles continuen endavant

20/02/2020

L'alumnat de l'Escola Mogent ja ha preparat l'hort del seu projecte cooperatiu amb la col·laboració de la Brigada Jove de l'Ajuntament. L'Escola Palau d'Ametlla ha seguit perfilant el seu producte amb una enquesta al veïnat, mentre que l'Escola Can Parera continua perfeccionant una iniciativa teatral. Tot plegat forma part del programa CuEmE per introduir la cultura de l'emprenedoria social a les escoles.

Durant aquest curs l'alumnat de cinquè de les escoles Mogent, Palau d'Ametlla i Can Parera participa en el projecte CuEmE. Es tracta d'una experiència nova que pretén incentivar l'emprenedoria entre els més petits amb l'aportació de valors socials i solidaris, i amb la creació de bens o serveis que afavoreixin la comunitat. Els serveis municipals de Promoció Econòmica i d'Educació actuen com a dinamitzadors i coordinadors del programa que està promogut per la Diputació de Barcelona.

Els projectes de les escoles

En els darrers dies, l'alumnat de l'Escola Mogent ha visitat l'Ajuntament per inscriure-hi la seva cooperativa. També han posat a punt l'hort de l'escola, que és el centre de l'activitat del seu projecte. Per fer-ho, han comptat amb l'ajut dels membres i el monitor que conformen la Brigada Jove contractada en el darrers plans d'ocupació convocats per l'Ajuntament. L'alumnat de l'Escola Palau d'Ametlla, per la seva banda, ha sortit al carrer aquesta setmana per fer una enquesta al veïnat com a part d'un estudi de mercat per veure quin dels productes basats en manualitats té més acceptació. Finalment, l'Escola Can Parera avança en un projecte dedicat a la cultura de l'espectacle, amb la creació d'una companyia i l'elaboració d'un muntatge teatral.

Els beneficis que s'obtinguin amb la comercialització dels productes o serveis es destinarà a alguna entitat social. L'alumnat també ha realitzat sessions per conèixer les entitats que hi ha i decidir cap a qui derivaran els beneficis del seu projecte cooperatiu.

Arxivat a: Educació, Promoció Econòmica
La Brigada Jove col·labora amb l'Escola Mogent en el manteniment de l'hort
Grup de treball de l'Escola Can Parera
Sessió de treball del projecte CuEmE a l'Escola Palau d'Ametlla
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona