CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El comerç de Montornès perviu, malgrat la crisi dels darrers anys

El comerç de Montornès perviu, malgrat la crisi dels darrers anys

24/01/2020

Aquesta setmana s'ha presentat el Mapa del comerç de Montornès elaborat l'any 2019. Entre els reptes de futur que s'hi plantegen hi ha incrementar l'ocupació comercial del 60% actual fins al 70%.

El departament Municipal d'Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç ha presentat aquesta setmana el Mapa del comerç local de Montornès elaborat per l'empresa EIXOS. L'acte ha comptat amb la presència del regidor de l'àmbit, Jordi Delgado.

El document aporta dades sobre la situació del comerç al municipi, l'evolució històrica, la salut comercial, i identifica els aspectes sobre els que cal actuar per millorar així com les oportunitats de futur.

Una de les dades rellevants és la relació entre locals actius (amb activitat comercial) i locals inactius (buits o tancats). A Montornès hi ha 365 actius d'un total de 601. La dada situa el percentatge en un 60,7%, que caldria incrementar fins al 70 per tal de situar el comerç de Montornès en una situació d'estabilitat i fora del perill de desertització comercial. D'altra banda., hi ha 2,24 comerços per cada 100 habitants, un índex que correspon al d'una ciutat residencial. 

Els eixos comercials es concentren en els carrers de Jaume Balmes, Major, Palau d'Ametlla, Estrella, Blas Infante i l'avinguda de l'Onze de Setembre, a Montornès Centre; i en els carrer de Federico García Lorca, a Montornès Nord.  

Pel que fa a la relació amb l'entorn, el mapa indica que el pes relatiu de l’oferta de Montornès és menor a la de Mollet i Granollers, però es manté en la comarca com un punt d’influència. 

L'informe també apunta algunes oportunitats de negoci que s'obren a Montornès, d'acord amb la tipologia de comerç actual. Entre les propostes, hi ha comerços dedicats a la moda ètica i sostenible; al descans; una llibreria-cafè o establiments especialitzats en alimentació, com una formatgeria degustació.

Arxivat a: Promoció Econòmica
Acte de presentació del Mapa comercial de Montornès 2019

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona