CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Història i literatura es donen la mà per Sant Sadurní

Història i literatura es donen la mà per Sant Sadurní

29/11/2019

L’Espai Cultural Montbarri ha estat la seu d’una jornada dedicada als records i a les lletres, amb la presentació del segon opuscle "El temps retrobat" i el lliurament de guardons del VIII Premi Font de Santa Caterina de Microcontes

La cultura i el patrimoni local han pres protagonisme en la vigília de la festivitat de Sant Sadurní amb el Vespre Literari a l’Espai Cultural Montbarri. Aquest dijous, l’Oficina de Català, l’Arxiu Històric Municipal i la Biblioteca han celebrat un acte conjunt per unir dos esdeveniments rellevants com la presentació del segon opuscle El temps retrobat i el lliurament de guardons del VIII Premi Font de Santa Caterina de Microcontes. La periodista local Anna Ansia ha conduït la gala.

Records en imatges i paraules

Les tertúlies de memòria històrica del 2018 han portat a la publicació del segon opuscle El temps retrobat, ara que fa tot just un any que en va sortir el primer. A l’acte d’aquest dijous, el coordinador de les sessions mensuals, Sergio Arévalo, l’arxiver municipal, Nicolau Guanyabens, i la directora de la Biblioteca, Glòria Catafal, han presentat la publicació, que consta de quatre capítols.

Tres d’ells recullen els records que els tertulians han compartit a les trobades sobre qüestions com les escoles, els bars i les botigues. A més, les memòries del veí Sebastià Monteis, present a l’acte, han servit per escriure el capítol Cases i masies de l’entorn de la vila. Cada secció està il·lustrada amb imatges provinents de l’Arxiu Històric. El mateix equipament disposa de diversos llibrets gratuïts per a aquelles persones que en vulguin un.

Eduvigis Beltran i Elies Campmany, autors dels microcontes guanyadors

La segona part del Vespre Literari ha estat dedicada a la lectura i el veredicte del VIII Premi Font de Santa Caterina de Microcontes, una iniciativa que l’Oficina de Català i l’Ajuntament impulsen des del 2005 de manera biennal.

Enguany el certamen ha rebut un total de 132 relats participants, dels quals 123 complien les bases establertes. N’hi ha hagut de Barcelona, Tarragona, Lleida, València i les Illes Balears, però també d’Itàlia, Madrid i Berlin.

El premi, dotat amb 350 euros, ha estat per a Eduvigis Beltran i el seu conte 4398. Elies Campmany s’ha endut l’accèssit, de 150 euros, per l’obra Goooooool!

A banda de la lectura d’una selecció dels microcontes presentats, alumnes de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre han obert l’acte amb peces musicals i han escenificat els relats guanyadors de l’edició 2017: Confessions, de Carles Castell, i L’instant, de Maria Aulinas.

 

Arxivat a: Cultura i festes
El Vespre Literari ha tingut lloc a l'Espai Cultural Montbarri
L'arxiver municipal, Nicolau Guanyabens, el coordinador de les tertúlies de memòria històrica, Sergio Arévalo, i la directora de la Biblioteca, Glòria Catafal, presentant el segon opuscle
Foto de família amb els dos guanyadors del VIII Premi Font de Santa Caterina de Microcontes, Eduvigis Beltran i Elies Campmany (al centre)
Actuació de piano a càrrec de l'alumna de l'Escola Municipal de Música Marina Cortés
Representació d'un dels microcontes guanyadors de la darrera edició del Premi Font de Santa Caterina de Microcontes a càrrec d'alumnes de Aula Municipal de Teatre
Les persones assistents al Vespre Literari han recollit un exemplar del segon opuscle "El temps retrobat" al final de l'acte
Opuscle "El temps retrobat: Tertúlies 2018"

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona