CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Resolució de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Montornès del Vallès en relació a la sentència del Tribunal Suprem sobre el "procés".

Resolució de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Montornès del Vallès en relació a la sentència del Tribunal Suprem sobre el "procés".

24/10/2019

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Montornès ha emès una resolució en relació a la sentència del Tribunal Suprem sobre el "procés".

El text compta amb el suport dels Grups Municipals de Montornès en Comú i el PSC.

El text íntegre de la resolució és el següent:

"La sentència del Tribunal Suprem feta pública dilluns és dura judicialment i políticament excessiva, però sigui quina sigui l’opinió sobre la sentència, el problema ha deixat de ser judicial i torna a ser estrictament  polític.  L’actuació de la majoria independentista, abolint el 6 i 7 de setembre l’ordenament democràtic vigent i desfermant uns esdeveniments que comportaven un greu risc per a la convivència, mereixia la més severa crítica política i una assumpció de responsabilitats per part dels partits promotors,  que fins ara no s’ha donat. Trepitjar els drets de mig país i posar en perill les institucions que a tots pertanyen podia tenir conseqüències jurídiques i penals. La sentència és criticable però no pot ser titllada d’il·legítima.

No podem estar d’acord que sigui necessari reclamar una resposta transversal a la sentència, ni “del 80%” ni una “resposta de país”. És natural i respectable que l’independentisme surti al carrer i protesti pacíficament davant de la magnitud de les penes, però nosaltres no podem subordinar la nostra posició política a un moviment que formula el conflicte en termes d’enfrontament entre una Catalunya independentista homogènia i un Estat autoritari, i oblidar que la meitat de la gent catalana,  per no dir la majoria, no vol separar-se d’Espanya.

Intentar imposar les  propostes de les aturades de país contra la voluntat d’una part molt important de la ciutadania i la classe treballadora, només portarà a aprofundir en la fractura social existent a Catalunya. Cal no oblidar els terribles efectes de les polítiques de retallades de les polítiques públiques en la població, en tots aquests anys

El problema està jutjat, però no resolt. No hi haurà solució sense el desbloqueig de la política paralitzada a Catalunya des del començament del procés, amb un govern incapaç de governar, un parlament presoner de la gesticulació i unes mobilitzacions tan carregades d’emoció com buides d’objectius polítics assolibles. Cal una política  que torni a la realitat  per generar les condicions per dialogar i  buscar una sortida real i duradora al seu bloqueig permanent. Cal fer un punt i apart que vagi més enllà de la sentència.

Catalunya necessita trobar el camí d’un acord ampli de país, que no es pot fer al marge de la llei ni de la correlació de forces que hi ha aquí i a l’Estat. Un acord de normalització de la vida política catalana per avançar i tornar Catalunya al camí de la millora del seu autogovern.

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Montornès del Vallès, amb els vots a favor dels Grups Municipals de Montornès en Comú i el PSC, i els vots en contra de la resta de grups, acorda el següent:

  1. Manifestar el malestar per la sentència emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici dels fets de la tardor de 2017, per unes condemnes que no ajuden  a resoldre el conflicte polític.
  2. Expressar la més profunda solidaritat amb les persones condemnades i amb les seves famílies, a les que acompanyem en aquest moment dur i injust pel que estan passant.
  3. Totes les sentències són opinables, i el nostre Estat de Dret empara la llibertat d’expressió i els drets de reunió i manifestació d’aquestes opinions, sempre i quan es produeixin amb civisme, tolerància i respecte.
  4. Cridem a la calma i serenor ciutadanes -també entre les entitats i moviments-  per assolir una situació de consens i de suma, a la que han de sentir-se cridades totes les forces polítiques democràtiques representades al Parlament de Catalunya i a les Corts espanyoles.
  5. Vetllarem per assegurar la convivència i el pluralisme en l’espai públic del nostre municipi i la neutralitat del nostre ajuntament.
  6. Garantirem el respecte a la legalitat i a l’actual marc institucional, fins que no hi hagi el necessari consens per reformar-lo a través dels mecanismes i les majories establerts. 
  7. Denunciar les conseqüències greus que aquesta sentència podria tenir sobre els drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania com son el dret de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política.
  8. Reiterar el compromís amb la defensa dels drets i les llibertats i mostrar el rebuig a la judicialització d’un conflicte polític que només es pot resoldre per vies democràtiques i dialogades.
  9. Demanar a tots els partits polítics que dialoguin i cerquin solucions polítiques inclusives que cohesionin el conjunt de la societat catalana.
  10. Traslladar els presents acords al Tribunal Suprem, els grups polítics del Parlament de Catalunya, del Congrés i Senat i del Parlament Europeu, i a les entitats municipalistes de Catalunya."
Arxivat a: Ajuntament
Ajuntament de Montornès del Vallès
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona