CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Les persones, centre de la 2a Fira de l'Economia Social i Solidària de Montornès

Les persones, centre de la 2a Fira de l'Economia Social i Solidària de Montornès

25/09/2019

Les activitats de la fESS s'estendran del 2 d'octubre fins a l'11 de novembre a diversos espais del municipi

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició de la Fira d'Economia Social i Solidària a Montornès a la Sala d'actes del consistori. La fESS tindrà lloc del 2 d'octubre a l'11 de novembre i se centrarà en un model econòmic de i per a les persones.

A Montornès, es treballa des de fa temps per anar integrant els valors de l'Economia Social i Solidària en el dia a dia de la ciutadania, donant suport a iniciatives socioeconòmiques que prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre i que promulguen conceptes com l'equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat, i el canvi social.

Des de l’administració local s’està incorporant aquesta manera de fer en tots els àmbits d’actuació: des de la contractació pública fins al foment del consum responsable i de comerç just, el cooperativisme i sistemes de producció més solidaris i sostenibles.

La segona edició de la fESS té dues grans línies d'actuació: d'una banda la formació i capacitació de col·lectius que ja estan en marxa com el grup Dones amb Talent; el projecte gastronòmic vinculat al Centre Juvenil Sputnik; i l'impuls de l'habitatge cooperatiu. D'altra banda, s'ha ampliat l'oferta d'activitats incloses en la programació amb la finalitat de sensibilitzar i donar més oportunitats a tota la ciutadania.

Set setmanes de propostes per conèixer l'Economia Social i Solidària 

La programació la 2a Fira de l'Economia Social i Solidària recull una quinzena de tallers, exposicions i sessions divulgatives i de treball que es realitzaran a Can Saurina, al Casal de Cultura, a l'Hotel d'Entitats i al Teatre Margarida Xirgu. Precisament serà al nou teatre on es duran a terme les activitats centrals sota el nom de "Gastro-fESS: tarda de gastronomia, emprenedoria social i solidària i música". 

Les activitats compten amb la col·laboració de diverses entitats entre les quals hi ha les cooperatives CDDDIN SCCL, LabCoop, Etcèteres, La Olivera i l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Arxivat a: Promoció Econòmica
Presentació de la 2a Fira de l'Esconomia Social i Solidària
Arnau Galí, de la XES, l'alcalde, José A. Montero, i Albert Grifell de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental
La 2a fESS desenvoluparà del 2 d'octubre a l'11 de novembre
L'exposició "Una economia" es podrà visitar del 20 d'octubre al 10 de novembre a la Biblioteca

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona