CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La col·laboració ciutadana, clau en les darreres intervencions policials

La col·laboració ciutadana, clau en les darreres intervencions policials

24/09/2019

La Policia Local va detenir dimecres un home de 32 anys al carrer Major per un presumpte delicte contra la salut pública. El mateix dia, el cos policial va evitar una ocupació al carrer del 9 d'abril. Una situació similar es va resoldre el dia 4. En tots els casos ha estat fonamental la col·laboració ciutadana.

Dos veïns van col·laborar dimecres amb la Policia Local en la detenció d'un home que va fugir quan anava a ser identificat pels agents. Els fets van passar a la tarda al carrer Major. La prefectura va rebre la trucada del titular d'un establiment que requeria presència policial davant d'un client que presentava un comportament sospitós. Quan la patrulla va arribar i pretenia identificar-lo, l'individu va intentar fugir a peu, moment en què va ser interceptat per dos veïns que van aconseguir aturar-lo. En el moment de la detenció, l’home, de 32 anys, portava a sobre diverses substàncies estupefaents  i 1.600 € en efectiu. Se l'acusa d'un presumpte delicte contra la salut pública i resistència i desobediència a agents de l’autoritat.

El mateix dia, i també gràcies a la rapidesa de l'avís d'un veí, es va evitar l'ocupació d'un habitatge al carrer del 9 d'Abril. El propietari de l’immoble va formular la denuncia i una veïna de l’escala va testimoniar que feia menys de 24 hores que s’havia produït l’ocupació, per la qual cosa l'intrús va poder ser desallotjat. Un cas similar es va poder resoldre el passat 4 de setembre.

La Festa Major, més segura 

La Policia Local també ha revelat els indicadors d'actuacions durant la Festa Major 2019. Segons les dades facilitades, el cos ha realitzat 94 serveis planificats, un 23% més que l’any anterior. S’han reduït a la meitat els serveis per baralles (de 22 a 10) i s’han rebut menys queixes per sorolls i consum d’alcohol a la via pública. Concretament de 22 requeriments rebuts l’any 2018, aquest 2019 només s’ha requerit la Policia Local en quatre ocasions per sorolls. Unes dades especialment significatives donada la gran afluència de públic i l’elevada participació durant tots els actes de la Festa Major.

Arxivat a: Ciutadania, Seguretat ciutadana
Un dels vehicles de la Policia Local
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona