CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Cultura i tradició en la commemoració de la Diada a Montornès

Cultura i tradició en la commemoració de la Diada a Montornès

11/09/2019

Gairebé 350 persones s’han aplegat als jardins de l’Ajuntament per sumar-se a l’acte institucional de la Diada. El mal temps ha donat una treva i les actuacions musicals, la lectura del manifest i les ofrenes florals s’han desenvolupat amb normalitat.

Tot i la previsió de pluja i el vent, la meteorologia ha permès dur a terme les activitats de la Diada Nacional de Catalunya al voltant del monòlit de l’Onze de Setembre. L’organització havia habilitat la Carpa Polivalent El Sorralet com a alternativa per realitzar-hi els balls, però finalment el cel ennuvolat no ha suposat cap impediment per fer-los a l’aire lliure.

Enguany, prop de 350 veïns, veïnes i representants d’entitats i formacions polítiques han participat en l’acte institucional de la Diada a Montornès.

La commemoració ha començat amb la interpretació de El Cant de la Senyera que ha fet la coral de la Societat La Lira per acompanyar la hissada de la bandera a càrrec de dos representants del cos de la Policia Local.

Després de les ofrenes florals, l’alcalde, José A. Montero, ha llegit el manifest, subscrit pels grups municipals de Montornès En Comú, PSC, Més per Montornès i Montornès per la República - Primàries Catalunya.

La coral i l’esbart de la Societat La Lira han continuat amb la part musical de la jornada. Els primers han cantat Els Segadors, Maria de les Trenes i Puntaire, mentre que els segons han ballat Les danses de Sant Vicenç de Prats de Lluçanès.  

A més, per segon any consecutiu, la presidenta de l’Esbart Dansaire de Montornès, Anna Boné, i el músic local Dani Garrido amb la seva gralla han interpretat el Ball de l’Homenatge.

Com és tradició, l’acte ha acabat amb una ballada de sardanes al davant de l’Ajuntament amb l’acompanyament musical de la Cobla Foment del Montgrí. Entre els temes del repertori n’hi ha hagut de propis del municipi, com El meu Montornès o la sardana de La Remençada. L'autor Jordi Molina, amb lletra de Pilar Casilla, va composar-ne el primer l'any 1997 i Carles Rosat va fer-ne la corresponent adaptació per a coral i piano. Pel que fa a la sardana de La Remençada, és una composició de Xavier Baurier que va veure la llum el 2017.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura i festes
Prop de 350 persones han assistit a l'acte institucional de la Diada a Montornès
El cap de la Policia Local i un caporal han fet la hissada de la bandera
Jaume Casanovas (Montornès per la República), Eva Díaz (PSC), José Montero (Montornès En Comú) i Joffre Giner (Més per Montornès) han fet l'ofrena en nom dels grups municipals que han subscrit el manifest
Actuació de la coral de la Societat La Lira
Actuació de l'esbart de la Societat La Lira
Actuació de l'Esbart Dansaire de Montornès i Dani Garrido
La celebració ha acabat amb una ballada de sardanes amb l'acompanyament de la Cobla Foment del Montgrí

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona