CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Compte enrere per a la Diada Nacional de Catalunya a Montornès

Compte enrere per a la Diada Nacional de Catalunya a Montornès

30/08/2019

Un any més, la dansa tradicional serà un dels elements característics de la celebració de la Diada al municipi, amb actuacions de l'Esbart Dansaire de Montornès, la Societat Coral La Lira i la Cobla Foment del Montgrí. El monòlit de l'Onze de Setembre repetirà com a escenari de l'acte institucional.

Veïnat, entitats i representants polítics tornaran a reivindicar la importància de la cultura catalana durant la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Montornès. Com és habitual, l'acte institucional de la celebració tindrà lloc al monòlit de l'Onze de Setembre que hi ha als jardins de l'Ajuntament.

La coral de la Societat La Lira i la cobla Foment del Montgrí donaran el tret de sortida a la jornada de l'11 de setembre, a les 11 h, amb la interpretació del Cant de la Senyera per acompanyar la hissada de la bandera. Tot seguit, l'Esbart Dansaire de La Lira ballarà Les danses de Sant Vicenç de Prats de Lluçanès i la coral cantarà Maria de les Trenes i Puntaire.

Seguidament, per segon any consecutiu, l'Esbart Dansaire de Montornès posarà en escena el Ball de l'Homenatge amb el músic local Dani Garrido a la gralla.

Un cop fetes les ofrenes florals i llegit el manifest a càrrec de l'alcalde, José A. Montero, la coral i la cobla interpretaran l'himne nacional Els Segadors.

De nou, una ballada de sardanes posarà el punt i final a la celebració, amb un repertori que inclourà temes propis del municipi, com El meu Montornès o la sardana de La Remençada. L'autor Jordi Molina, amb lletra de Pilar Casilla, va composar-ne el primer l'any 1997 i Carles Rosat va fer-ne la corresponent adaptació per a coral i piano. Pel que fa a la sardana de La Remençada, és una composició de Xavier Baurier que va veure la llum el 2017.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura i festes
Ballada de sardanes al voltant del monòlit de l'Onze de Setembre (2018)
Actuació de la coral de la Societat La Lira a la Diada Nacional de Catalunya (2018)
Actuació de l'Esbart Dansaire de Montornès a la Diada Nacional de Catalunya (2018)
Actuació de l'Esbart Dansaire de la Societat Coral La Lira a la Diada Nacional de Catalunya (2018)
Actuació de la Cobla Foment del Montgrí a la Diada Nacional de Catalunya (2018)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona