CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Centre Juvenil Sputnik comença a prendre forma

El Centre Juvenil Sputnik comença a prendre forma

07/08/2019

En el darrers dies s'ha començat a instal·lar l'estructura del nou Centre Juvenil Sputnik al carrer del Molí. El nom ha estat escollit pel mateix jovent a través d'una consulta a Instagram.

L'empresa adjudicatària ja ha iniciat la fase constructiva del projecte del Centre Juvenil Sputnik amb la instal·lació en la seva ubicació definitiva al carrer del Molí de les estructures fabricades durant els darrers mesos.

L’equipament, de dues plantes, tindrà una superfície construïda de 497.64 m2 i un espai exterior.

A la planta baixa s'hi ubicarà un Punt Jove amb assessories especialitzades (salut, estudis, laboral, mobilitat), una sala per a les entitats juvenils i un bar amb un escenari que es planteja com un espai de trobada, de difusió i creació artística per a joves a partir de 17 anys.

Pel que fa a la planta primera, hi haurà un espai de trobada per als joves més adolescents, que comptarà amb un projecte educatiu i d'acompanyament per part de professionals especialitzats. També inclourà una aula d’estudi i una altra per fer-hi tallers. 

El model constructiu, amb un pressupost de 797.998,99 €, aposta per les anomenades “Passive House”, d'edificis amb una alta eficiència energètica. L'empresa adjudicatària de la redacció del projecte i l'execució de les obres és una UTE integrada per Mother Ship 2015, SL i Exnova Rehabilitació i Restauració, SL.

L'estela còsmica dels projectes de Joventut  

El nou equipament juvenil de Montornès es dirà Sputnik, com el primer satèl·lit artificial posat en òrbita amb èxit l'any 1957 que va ser l'inici de tota una saga. El nom va ser escollit pel jovent a través d'una consulta a Instagram i la denominació segueix la línia dels equipaments i projectes juvenils desenvolupats a Montornès durant els darrers anys.

El Centre Juvenil de Montornès Nord es diu Satèl·lit, herència del nom Ciudad Satélite que va prendre Montornès Nord durant els anys 60. També el darrer projecte de pressupostos participatius juvenils ha seguit el model i s'ha difós sota el nom Kosmos.

 

Arxivat a: Joventut
Construcció del Centre Juvenil Sputnik al carrer del Molí
Construcció del Centre Juvenil Sputnik al carrer del Molí
Construcció del Centre Juvenil Sputnik al carrer del Molí
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona