CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > FESTA D'INAUGURACIÓ SUSPESA PER LA PREVISIÓ DE PLUJA. NOVA DATA 10 DE SETEMBRE - Acabada la reurbanització del carrer de la Llibertat

FESTA D'INAUGURACIÓ SUSPESA PER LA PREVISIÓ DE PLUJA. NOVA DATA 10 DE SETEMBRE - Acabada la reurbanització del carrer de la Llibertat

22/07/2019

El dissabte 27 de juliol, a partir de les 20 h se celebrarà la festa d'inauguració amb el tall de cinta, una globotada, un sopar a la fresca i un "guateque" organitzat per la Comissió de Festes i Convivència de Montornès Nord.

Les reurbanització del carrer de la Llibertat, a Montornès Nord, ha finalitzat després de 15 mesos d'obres. Aquest projecte, juntament amb la renovació que es va fer de la plaça del Poble i l’adequació de l’Espai cultural Montbarri, era una de les principals actuacions urbanístiques incloses en el Projecte d'Intervenció Integral de Montornès Nord, subvencionat pel Fons de foment de barris de la Generalitat de Catalunya. 

Un dels aspectes a destacar de l'actuació ha estat el mètode de treball que ha integrat la participació del veïnat tant en l'elaboració del projecte com en el seguiment dels treballs. Entre els anys 2014 i 2015 es va fer una diagnosi del carrer entre veïns i veïnes personal tècnic municipal i persones expertes. Es va identificar la vida social a l'entorn del carrer de la Llibertat i es va redactar un document anomenat "Pla estel Montornès Nord". Aquest informe va recollir el treball de camp, i les propostes i recomanacions que van servir d'orientació als equips tècnics per fer el projecte. 

Les millores i el seguiment 

La intervenció al carrer de la Llibertat ha inclòs la substitució del paviment i de l'enllumenat; la creació d'una nova canalització per a la xarxa de clavegueram; el soterrament de part de la xarxa de baixa tensió, la substitució parcial de la xarxa de subministrament d'aigua, l'enjardinament de la zona i la dotació de mobiliari urbà. 

Durant les obres, el veïnat ha estat informat de les afectacions mitjançant les xarxes socials, el web municipal, cartells i també en reunions per blocs d'habitatges i amb entitats. A propòsit del projecte, es va crear una comissió de seguiment de les obres, que, conjuntament amb la Comissió de Convivència de Montornès Nord, han fet seguiment dels treballs setmana a setmana . Els veïns han pogut comunicar les incidències que anaven detectant i periòdicament s’han celebrat reunions amb regidors i personal tècnic de l’ajuntament. 

La reurbanització del carrer ha permès reduir les interferències entre vianants i trànsit, disminuir la velocitat de circulació dels vehicles i incrementar la seguretat viària. S’han garantit itineraris accessibles i segurs. El projecte també incorpora la bicicleta en el trànsit ja que es limita la velocitat a 30 km/h. 

El 27 de juliol, festa d'inauguració - SUSPESA PER LA PREVISIÓ DE PLUJA. NOVA DATA: 10 DE SETEMBRE

Per tal de celebrar la inauguració del carrer, el veïnat amb el suport de l'Oficina del barri ha organitzat una gran festa que se celebrarà el dissabte 27 de juliol al vespre. Les activitats començaran a les 20 h, amb un tall de cinta col·lectiu, una batucada i una "globotada" amb una petada de globus al llarg de 50 metres. Després dels parlaments i el brindis, cap a les 21 h, començarà un sopar a la fresca compartit pel veïnat a la plaça del Poble. La nit acabarà amb una festa "guateque" organitzada per la Comissió de Festes i Convivència de Montornès Nord.

 

Arxivat a: Ciutadania, PII Montornès Nord
Vista d'una part del carrer de la Llibertat
Vista d'una altra part del carrer
Cartell d'inauguració del carrer de la Llibertat
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona