CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'Ajuntament decreta la inhabitabilitat de dos habitatges al carrer de la Llibertat

L'Ajuntament decreta la inhabitabilitat de dos habitatges al carrer de la Llibertat

02/07/2019

El perill potencial d'incendi per connexions irregulars a les xarxes de subministraments de diversos immobles ha conduit aquest dimarts a l'evacuació d'una escala d'habitatges de Montornès Nord. Un operatiu coordinat dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local ha dut a terme l'actuació.

En l'operació d'aquest dimarts s'han evacuat 10 habitatges i dos locals d'una escala del carrer de la Llibertat.

Les comprovacions tècniques han confirmat una situació de risc objectiu per a la seguretat de les persones a causa de connexions irregulars a les xarxes de subministraments de dos habitatges. Un perill agreujat per la localització en un dels pisos d'instal·lacions elèctriques de gran potència en condicions precàries destinades al cultiu de marihuana, creant un entorn insalubre. En aquest immoble s'han intervingut més d'un centenar de plantes cultivades il·legalment.

L'Ajuntament ha organitzat un dispositiu d'atenció a les persones evacuades i ha establert els preparatius per poder aplicar el protocol d’assistència i atenció d’emergència social, en cas de ser necessari. Un cop els equips tècnics han finalitzat les inspeccions i han assegurat les instal·lacions elèctriques amb irregularitats, les persones propietàries i llogateres amb títol legítim han pogut retornar a casa seva.

El Consistori ha decretat la inhabitabilitat de dos habitatges i requerirà les entitats bancàries que en són propietàries perquè, de forma immediata, prenguin mesures per adequar-los a les condicions d’habitabilitat que fixa la llei. Entretant, de forma subsidiària, l'Ajuntament ha assumit l'assegurament i precintat dels immobles i repercutirà en els propietaris d'aquests pisos els costos ocasionats.

L'actuació, la tercera d'aquestes característiques que s'ha dut a terme a Montornès en els darrers mesos, forma part del Programa d'inspecció i conservació d'habitatges buits i ocupats aprovat pel Ple de l'Ajuntament al setembre de 2018.

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania, Seguretat ciutadana, Serveis Socials, Via pública
Un dels habitatges precintats
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona