CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > "Deixeu-nos volar", un joc sobre el creixement ideat per l'Espai de Debat Educatiu

"Deixeu-nos volar", un joc sobre el creixement ideat per l'Espai de Debat Educatiu

11/06/2019

El joc permet que les famílies i els mateixos infants puguin situar el seu grau de maduresa per mitjà d'un taulell amb 20 caselles. A partir de setembre el joc "Deixeu-nos volar" es distribuirà a través de les escoles. Se’n donarà un per família.

En els darrers dies s'ha presentat el joc "Deixeu-nos volar", una iniciativa de l'Espai de Debat Educatiu (EDE) de Montornès. El joc inclou un tauler imantat en forma de maleta amb un recorregut que s'inicia quan l'infant neix i passa per diverses fases fins a la meta, que se situa als 18 anys.

Durant el camí es descriuen situacions relacionades amb l'alimentació, la higiene, l'autonomia personal, la responsabilitat i la participació, que ajuden a ubicar cadascú a la casella que li pertoca, seguint les indicacions de la guia que acompanya el joc. L'objectiu és que les famílies puguin penjar el taulell a casa (a la nevera o en una pissarra imantada) i fer l'acompanyament del progrés de la canalla per les diverses fases. Cada infant s'identifica amb un fitxa que es va situant a la casella que correspon. 

La idea del joc va sorgir de les sessions de l'EDE del curs 2015-16. Aquell any els integrants de l'EDE  (mestres, famílies, educadors/es, professionals, entitats…) van debatre a l'entorn del tema "Com ajudem els infants a créixer en maduresa i autonomia". Les reflexions recollides es van condensar en una relació d'aspectes bàsics i recomanacions orientatives pel que fa a la maduresa i l'autonomia que han servit de base per a l'elaboració del taulell.

L'Ajuntament editarà 3.000 exemplars del joc que, a partir de setembre, es distribuirà a les famílies a través de les escoles.

Arxivat a: Educació
El grup impulsor del joc "Deixeu-nos volar"
"Deixeu-nos volar", taulell interactiu per ajudar a créixer en maduresa i autonomia
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona