CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Prova de so de les sirenes del Pla d'emergència exterior del sector químic

Prova de so de les sirenes del Pla d'emergència exterior del sector químic

02/04/2019

El dimarts, 9 d'abril, de 10.20 a 10.30 h, es durà a terme una prova de funcionament de les sirenes ubicades al terme municipal per alertar en cas d'emergència química.

La prova de dimarts és la primera de les dues que es duen a terme anualment.

Les proves estan tutelades pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i la Direcció General de Protecció Civil, i es desenvolupen de forma esglaonada als 37 municipis catalans inclosos al Pla d'emergència del sector químic de Catalunya (PlaseqCat).

Es preveu que a Montornès la prova començarà cap a les 10.20 h amb un so d'alerta ondulant, durarà deu minuts i finalitzarà cap a les 10.30 h amb un senyal de fi d’alerta, totalment pla. La prova es realitza per comprovar el funcionament de les sirenes i fer que la ciutadania conegui el so, estigui preparada i sàpiga què cal fer en cas d'emergència.

On són les sirenes
Al terme municipal de Montornès hi ha dues sirenes d'alerta. Una està situada al recinte de l'empresa REPSOL. L’abast del so d'aquesta sirena cobreix una gran part dels polígons el Congost, el Raiguer, Montornès Nord, la totalitat de les empreses Lucta, Repsol, Pinasa, la zona de Masferrer, la Deixalleria, i s'arriba a escoltar a la part més al nord del barri de Montornès Nord i del polígon de la Concentració Industrial Vallesana.

La segona sirena està situada al turó de les Tres Creus. Amb aquesta sirena es completa l'abast teòric de la totalitat del territori al nord del Mogent incloent tot el barri de Montornès Nord, la plana de Can Vilaró i el barri de Ca l'Ametller. En la pràctica l’abast pot ser de més extensió o de menys en funció de les variables de so i meteorològiques del dia.

El seguiment de la prova
El dia de la prova de sirenes podeu fer-ne el seguiment a través del compte de Twitter de la Direcció General de Protecció Civil: @emergenciescat. També hi haurà informació actualitzada al web de consells sobre risc químic del departament d'Interior http://interior.gencat/riscquimic

Arxivat a: Ciutadania, Medi Ambient, Seguretat ciutadana
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona