CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Dia de les Dones, reivindicatiu i conscient

Dia de les Dones, reivindicatiu i conscient

09/03/2019

A l'entorn de 300 persones han participat en la convocatòria de la Taula per la Igualtat de Montornès a favor de la justícia, la igualtat, la paritat i la llibertat.

La Taula per la Igualtat ha dut a terme aquest divendres l'acte central del programa organitzat a Montornès pel 8 de març. La convocatòria, emmarcada en la Vaga Feminista d'àmbit general, ha aplegat al voltant de 300 persones. La mobilització ha inclòs una marxa des de la plaça de la República amb cassoles, xiulets i consignes a favor de la justícia, la igualtat, la paritat i la llibertat. També s'ha llegit un fragment del manifest reivindicatiu de la Vaga Feminista.

Les formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament, per la seva banda, van significar ahir el suport a la vaga d'aquest divendres amb la lectura, abans de l'inici del Ple ordinari d'aquest mes, del manifest subscrit per les entitats municipalistes.

Al llarg del dia s'han pogut veure símbols de la diada a diversos establiments i accions, com les organitzades al migdia per les treballadores de l'Ajuntament de Montornès, al davant de la casa consistorial. 

La programació del Dia de les Dones ha continuat aquest dissabte al matí amb la projecció a Can Saurina del documental "Dones de Montornès, experiències compartides", basat en les experiències de veïnes del poble de diverses generacions. En el transcurs de l'acte s'ha llegit el manifest de la campanya "Municipis feministes" de la Diputació de Barcelona.

Les activitats es perllongaran fins al 25 de març amb propostes de cinema, música, teatre i esport.

8è Concurs de Fotografia del Dia de les Dones

El guanyador ha estat Sergi López amb una imatge titulada 'Dones al poder', amb la seva filla com a model i inspiració. El segon premi ha estat per a Francisco Javier Domíngues i el tercer per a Mariano Pérez. En aquesta edició, el concurs ha comptat amb una trentena de treballs participants.

 

Arxivat a: Igualtat
Un moment de la marxa feminista
Figura de la colla Ball de Diables i Drac de Montornès a la plaça de Pau Picasso
Aturada del 8 de març i dinar de germanor al davant de l'Ajuntament
Alguns establiments també s'han significat amb distintius
Sergio López, guanyador del primer premi del 8è Concurs de Fotografia del Dia Internacional de les Dones, i la seva filla

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona