CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Un estudi sobre la cultura del treball i les formes de participació des de 1979 guanya la Beca Montornès de recerca històrica 2018

Un estudi sobre la cultura del treball i les formes de participació des de 1979 guanya la Beca Montornès de recerca històrica 2018

04/12/2018

La beca, dotada amb 6.000 euros i la possible publicació del treball resultant, s’ha adjudicat al treball “Cultures del treball i formes de participació ciutadana a Montornès del Vallès entre 1979 i 2008”, presentat per l'historiador i antropòleg Albert Farré Ventura. El veredicte es va donar a conèixer divendres, en un acte en què també es va presentar el volum 9 de la col·lecció Premis Montornès de recerca històrica.

Albert Farré Ventura va rebre divendres la Beca Montornès de recerca històrica 2018.  El seu projecte, titulat "Cultures del treball i formes de participació ciutadana a Montornès del Vallès entre 1979 i 2008”, pretén exposar i documentar, a partir de testimonis orals i estudis de camp, tres processos que s’han donat en els darrers decennis: la institucionalització democràtica, l’ascensor social i l’arribada d’una nova onada d’emigrants estrangers. També es planteja identificar les discontinuïtats comunicatives entre treballadors/treballadores segons les diferències generacionals, de gènere i de procedència, així com explorar les possibilitats d’un espai de convivència a partir dels aspectes comuns de les diferents cultures de treball. 

Albert Farré Ventura, que és llicenciat en Història i en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona i doctor en Història d'Âfrica per la mateixa universitat, disposarà de dos anys per desenvolupar el treball. 

A l'hora de concedir la beca, el jurat ha destacat la innovació de la proposta pel que fa a la temàtica i el fet que els resultats del treball podrien ser útils i constituir un referent traslladable a altres poblacions. També ha animat l'autor a continuar l'estudi més enllà de l'any 2008 i fer-lo arribar fins a l'actualitat.

La col·lecció Premi Montornès de recerca històrica continua creixent

El mateix divendres, abans del lliurament de la Beca, es va presentar el llibre "De la fàbrica al barri. Quan el carrer tornà a ser nostre. El moviment obrer i veïnal a Montornès del Vallès (1960- 1980)” d'Emilio José Sánchez Ortiz.  El projecte va ser el guanyador de la Beca de recerca històrica l'any 2014 i, un cop acabat, s'ha convertit en el volum número 9 de la col·lecció Premi Montornès del recerca històrica. El treball repassa com es va viure a Montornès l'etapa del "desarrollismo" de la dictadura franquista i el sorgiment d'un potent moviment obrer i de lluita veïnal. Tot un referent gràcies al qual va millorar la vida de moltes persones i el poble va poder progressar.

A l'acte hi va assistir com a convidat Félix Montero García, alcalde de Montornès del Vallès entre 1979 i 1986.

 

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
Albert Farré Ventura, amb l'alcalde José A. Montero (Foto: Ajt. Montornès. Autor: Juanjo Bermejo)
Un moment de la presentació del llibre d'Emilio José Sánchez Ortiz
A l'acte hi va participar Félix Montero García, alcalde de Montornès entre 1979 i 1986
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona