CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La Biblioteca de Montornès, 50 anys de cultura local en moviment

La Biblioteca de Montornès, 50 anys de cultura local en moviment

23/11/2018

La Biblioteca celebra aquest mes els actes centrals de commemoració del 50 aniversari. La història l’ha dut de l’avinguda de l’Onze de Setembre, passant per la rambla de Sant Sadurní, al carrer de Can Parera.

La Biblioteca de Montornès idea cada dia el seu futur i aposta per evolucionar cap a la cultura i la lectura en moviment, cap a la consolidació del seu projecte de compartir coneixement i experiència. L’esforç se centra en la seva feina portes enfora.

La Biblioteca està per fer xarxa local i per debatre i promoure els interessos del veïnat, sigui quina sigui la seva edat i la seva procedència.

Les escoles, els instituts, els equipaments municipals, les perruqueries i el Centre d’Atenció Primària (CAP), són alguns dels seus col·laboradors a l’hora de fomentar el plaer per la lectura. Així, han nascut projectes com “Llibres al CAP”; “De cap als llibres”; el taller de narrativa a les escoles; les visites adreçades a alumnes de primària i de secundària; el recital de poesia “Montornès llegeix” al parc dels Castanyers, i el suport als autors locals. 

Equipaments i serveis en constant evolució

La Biblioteca ha anat superant etapes d’evolució tecnològica: la digitalització del fons documental; l’aparició de suports com el CD i el DVD; l’arribada dels ordinadors, l’ofimàtica i Internet, i la popularització de les tauletes, els mòbils, el llibre electrònic i les xarxes socials. També ha hagut de fer lloc per a nous usos incorporant espais específics per a infants i, des de fa poc, una zona silenciosa per estudiar. Tot i els canvis constants, l’equipament ha sabut aconseguir usuaris fidels. Cada setmana es programen tàndems de converses en alemany, en anglès i en francès. Un cop al mes s’obren tertúlies; n’hi ha de literàries, de poesia, de novel·la romàntica i una de memòria històrica. A més, es fan recitals i tallers de costura, d’experimentació i d’específics d’acord amb l’estació, i dues vegades al mes, un de dedicat als contes. També hi ha grups de lectura, de comprensió lectora i de lectura en veu alta.

Arxivat a: Cultura i festes
.
Visita de Sa Majestat Carnestoltes a la Biblioteca (2018)
Bibliopiscina a les piscines municipals (1994)
Façana de la Biblioteca, al carrer de Can Parera
Estudiants a la Biblioteca de la rambla de Sant Sadurní (1977)

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona