CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Inscripcions als cursos de català per a adults

Inscripcions als cursos de català per a adults

31/08/2018

El Consorci per a la Normalització Lingüística obrirà el termini d'inscripcions als cursos el 12 de setembre i es perllongarà fins al 21 del mateix mes. A Montornès, les classes començaran el 25 de setembre.

Aquesta temporada, el Casal de Cultura acollirà dos cursos presencials del Consorci per a la Normalització Lingüística: Bàsic i Suficiència.

Amb els canvis que va fer la nova direcció del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental el febrer, s'ha reduït l'oferta formativa a tota la comarca i s'ha encabit els continguts en un trimestre per cada bloc. En aquest sentit, l'alumnat començarà el curs el setembre i es podrà examinar quan el completi, el juny.

Horaris dels cursos durant el primer trimestre (octubre - desembre):

  • Bàsic 1: Dimarts i dijous de 9.30 a 11.30 h. Permet accedir a la titulació del nivell A2.
  • Suficiència 1: Dimarts i dijous de 15 a 17 h. Permet accedir a la titulació del nivell C1.

Les inscripcions als cursos de català per als exalumnes seran els dies 12 i 13 de setembre (de 10 a 13 h) a l’Oficina de Català de Montornès, ubicada al Casal de Cultura. L'alumnat nou podrà formalitzar la matrícula el 14 de setembre (de 10 a 13 h) i del 18 al 21 de setembre (de 10 a 13 h i de dimarts a dijous també de 16 a 19.30 h).

Les classes, adreçades a majors de 16 anys, començaran el 25 de setembre. Com cada any, les formacions presencials tenen un descompte del 70 % per a persones aturades i del 50 % per a jubilats, minusvàlids, famílies nombroses i monoparentals.

Per consultar els cursos presencials que el Consorci ofereix al Vallès Oriental cal adreçar-se al cercador de cursos http://www.cpnl.cat/cursos-catala/cercador-cursos/

També hi ha l’opció de fer la formació a distància a través del portal www.parla.cat

La llengua catalana, els 365 dies a l'any

L'Oficina de Català de Montornès treballa per fomentar el coneixement de la llengua entre la població a través d'una programació d'activitats estables.

Aquelles persones que volen millorar la seva comprensió lectora i l'expressió oral es troben per parlar sobre un llibre en concret al club de lectura fàcil en català. Tot i que en els darrers anys l'activitat s'ha dut a terme un cop al mes a la Biblioteca, a partir d'aquesta temporada tindrà lloc de manera trimestral. Les llavors del silenci, d'Àlvar Caixal, i Tant de gust... senyor Fabra, de M. Carme Bernal i Carme Rubió, són les obres confirmades per al primer trimestre.

La tècnica de Normalització Lingüística, la Reyes Barragán, també s'encarrega de coordinar el Voluntariat per la llengua, una iniciativa en què persones voluntàries dediquen una part del seu temps a conversar amb altres que comencen a parlar el català.

També aquest primer trimestre es commemorarà l'Any Pompeu Fabra a través d'un monòleg que oferirà l'actor Òscar Intente el 7 de novembre a les 18 h a la Biblioteca. A més, el 23 del mateix mes s'inaugurarà una exposició sobre la poetessa Montserrat Abelló al Casal de Cultura.

Arxivat a: Cultura i festes, Educació
Classe d'un dels cursos de català (Imatge: Oficina de Català de Montornès)
Club de lectura fàcil en català a la Biblioteca (Imatge: Oficina de Català de Montornès)
Sessió del Voluntariat per la Llengua a Montornès
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona