CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Dansa, música i flors per commemorar la Diada Nacional de Catalunya a Montornès

Dansa, música i flors per commemorar la Diada Nacional de Catalunya a Montornès

30/08/2018

Un any més, el monòlit de l'Onze de Setembre serà el punt de trobada per a aquelles persones que vulguin celebrar la Diada. Com a novetat, l'Esbart Dansaire de Montornès actuarà a l'acte institucional de l'11 de setembre.

La música i els balls tradicionals catalans tornaran a ser alguns dels principals ingredients de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya al municipi.

Igual que en els darrers anys, l'acte tindrà lloc al voltant del monòlit de l'Onze de Setembre que hi ha als jardins de l'Ajuntament i comptarà amb la participació de diverses entitats i formacions polítiques de Montornès.

La jornada començarà a les 11 h amb la hissada de la senyera, amb l'acompanyament del Cant de la Senyera a càrrec de la coral de la Societat Coral La Lira i la cobla Foment del Montgrí. A continuació, l'Esbart Dansaire de La Lira ballarà Les Majorales d'Ulldemolins i la Coral La Lira cantarà Muntanyes de Canigó i Bella Ciao.

Tot seguit, i per primer cop, l'Esbart Dansaire de Montornès actuarà a la Diada amb la dansa Ball de l'Homenatge. Des de la seva constitució l'any passat, l'entitat ha impartit tallers infantils i per a adults i ha col·laborat amb diverses associacions del poble.

Després de les ofrenes florals i la lectura del manifest per part de l'alcalde Jose A. Montero, la coral i la cobla Foment del Montgrí interpretaran plegades l'himne nacional Els Segadors.

L'acte culminarà amb una ballada de sardanes. El repertori inclourà temes com la sardana El meu Montornès, de l'autor Jordi Molina amb lletra de Pilar Casilla i adaptació per a coral i piano de Carles Rosat, i la sardana de La Remençada, del compositor Xavier Baurier. La primera es va estrenar el 1997, mentre que la segona es va crear 20 anys més tard, el 2017.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura i festes
Ofrenes florals al voltant del monòlit de l'Onze de Setembre (2017)
La Coral La Lira interpretant una cançó a l'acte institucional de la Diada (2017)
Ballada de sardanes al final de la Diada (2017)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona