CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Compte enrere per a la Festa Major 2018

Compte enrere per a la Festa Major 2018

29/08/2018

Aquesta setmana es començarà a distribuir la programació d'activitats, que enguany consta d'una seixantena de propostes pensades per a tots els públics. Com és habitual, l'Open del Club Tennis Montornès donarà el tret de sortida al programa el 3 de setembre.

La festa grossa de Montornès ja ha arribat, un any més, per fer que el veïnat surti al carrer i s'ho passi d'allò més bé.

A partir de demà es començarà a repartir en paper la programació d'activitats de la Festa Major i ja es pot descarregar en format digital al web municipal. Enguany, la Comissió de Festes, formada per entitats locals, ha agrupat un total de 61 propostes lúdiques, gastronòmiques i esportives adreçades a totes les edats.

Tot i que la primera activitat del programa serà l'Open del Club Tennis Montornès, que començarà el 3 de setembre, els actes centrals tindran lloc entre el 14 i el 17 del mateix mes. El 14, després del toc d'inici a càrrec de la Colla de Geganters i del tradicional seguici popular fins a l'Ajuntament, les contacontes Mercè Rubí i Mon Mas oferiran el pregó amb motiu del 50è aniversari de la Biblioteca de Montornès. Seguidament, la Colla Ball de Diables i Drac de Montornès tornarà a calar foc a la casa consistorial amb la cremada de l'Ajuntament, el tradicional espectacle piromusical que enguany celebra 30 edicions.  

Propostes noves, però també les de sempre

Entre les novetats del programa hi ha la nit de comèdia amb les monologuistes Patricia Galván, Eva Cabezas i Sil de Castro. Totes tres portaran el millor humor reivindicatiu el 16 de setembre a la plaça de Pau Picasso. També per primer cop, els més petits i les seves famílies podran endinsar-se en El laberint, una instal·lació on perdre's amb la canalla i divertir-se que s'ubicarà el 17 de setembre a la plaça de Joan Miró.

Les activitats més emblemàtiques de la Festa Major també hi seran presents. És el cas de la pujada al castell de Sant Miquel, la Dansa de la Batalla entre els gegants Pere Anton de Rocacrespa i Bartomeu Sala, el berenar d'homenatge a la gent gran o la Gimcana Jove La Clau 7.0 de l'Esplai Panda, entre d'altres.

Que no pari la música!

Les actuacions musicals no poden faltar a la Festa Major i, en aquesta ocasió, la zona de concerts acollirà els espectacles de El Niño de la Hipoteca, La Loca Histeria, Comando Wateke, Ragatunning i els grups locals Proyecto Piharo i Etapa Reina.

A més, la festa gastronòmica Fontapa tornarà a comptar amb l'actuació del grup de versions Tapeo Sound System i la Carpa Polivalent El Sorralet serà l'escenari dels balls amb l'Orquestra Marinada, l'Orquestra Maravella i la formació Xarop de Nit.

Com a novetat, el públic infantil podrà ballar amb un concert familiar a càrrec de Heavy per Xics a la plaça de Pau Picasso, on sonarà tot un repertori de cançons en català en versió rock. Al mateix lloc, Los Milhombres oferiran un concert de sobretaula en el decurs de la botifarra popular. Les sardanes també tindran el seu protagonisme al llarg de les festes amb una ballada al parc dels Castanyers amb l'acompanyament de la Cobla Premià. 

Viure les festes amb respecte

En el marc de la campanya municipal No és No. Tinguem la festa en pau, la regidoria de Polítiques d'Igualtat instal·larà un punt lila a la zona de concerts, on prestarà atenció individual i confidencial per informar i prevenir sobre les agressions sexuals i masclistes.

Al mateix espai, professionals del CRÍTIC, el Pla de Prevenció en drogues, pantalles i riscos associats de la Mancomunitat del Galzeran, ubicaran una paradeta per informar sobre la campanya Hidrata’t per un consum responsable d'alcohol. A la vegada, assessoraran tothom qui s'hi acosti sobre aspectes de sexualitat, drogues i alcoholèmia.

No et desconnectis de la festa!

Com cada any, es farà un seguiment de la celebració a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament i als seus perfils de Twitter i Instagram (@ajmontornes). També hi haurà piulades al Twitter @RadioMontornes. A més, es torna a proposar una etiqueta, enguany  #FMMontornes18, per compartir missatges i fotografies a la xarxa.

 

Arxivat a: Cultura i festes
La imatge de la Festa Major 2018 és un disseny d'Ivan Montllor
La Dansa de la Batalla, un clàssic de la Festa Major (2017)
Exhibició de la Colla de Drac i Diables de Montornès al ball de figures (2017)
El Tortillantón va ser una de les novetats de la programació d'activitats de la Festa Major 2017
Concert del grup Tapeo Sound System a la Fontapa (2017)

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona