CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Torre Telègraf verd
Portada > Comunicació > Notícies > Can Saurina, nou espai de cultura al centre del poble

Can Saurina, nou espai de cultura al centre del poble

04/12/2017

Més de 300 persones han passat pel nou equipament cultural de Can Saurina durant les jornades de portes obertes que s'hi han dut a terme. Divendres a la tarda es va celebrar l'acte institucional de presentació.

L'edifici de Can Saurina va iniciant mica en mica l'activitat, un cop finalitzades les obres que s'hi han realitzat i que l'han convertit en un centre cultural amb sala d'exposicions, sala d'actes i espais de reunió, i en la nova seu del Club d'Escacs Montornès i de Ràdio Montornès.

Divendres es va dur a terme l'acte institucional de presentació, amb l'assistència, entre altres, de l'alcalde, José A. Montero, de les regidores de Cultura i Mitjans de Comunicació, Helena Ollé i Marina Sánchez i de representants del Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Gairebé 330 persones van passar per l'equipament durant les jornades de portes obertes celebrades divendres a la tarda i dissabte al matí. Els visitants van poder seguir l'exposició "Els secrets del castell de Sant Miquel. Primera campanya d'excavacions (2016)" sota el guiatge de l'arqueòleg Ferran Díaz. També es va poder veure la sala d'actes multimèdia en funcionament, amb la projecció del documental Festes, tradicions i lleure de la col·lecció "Parlem de Montornès" i visitar les noves instal·lacions de l'emissora municipal. Divendres a la tarda, a més, el Club d'Escacs va fer unes quantes partides d'exhibició.

Can Saurina s'ha convertit, en l'espai d'exposició permanent visible des de l'exterior del Terminus Augustalis, la pedra de terme del primer quart del segle I dC localitzada a Montornès el 1998, que fins ara es trobava a Can Xerracan. Per la seva forma i el seu volum és un monument epigràfic únic a Catalunya. El trasllat ha estat possible gràcies a l'autorització del Museu d'Arqueologia de Catalunya que n'és el propietari.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura i festes
Portes obertes a Can Saurina
Vista exterior de Can Saurina
Acte institucional de presentació
.
La sala d'exposicions
Sala d'actes amb equipament multimèdia
Partides d'exhibició del Club d'Escacs Montornès
Nous estudis de Ràdio Montornès
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona