CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Avenços en la redacció del Pla director del Castell de Sant Miquel

Avenços en la redacció del Pla director del Castell de Sant Miquel

02/11/2017

En els darrers dies els ajuntaments de Montornès i de Vallromanes han posat en comú l'estat de progrés de la redacció del Pla director del Castell de Sant Miquel. Es preveu que el pla estarà enllestit a finals d'any.

Els alcaldes de Vallromanes i Montornès, David Ricart i José A. Montero, respectivament, les regidores de Cultura dels dos municipis, Mariluz Muñoz i Helena Ollé, així com representants de l'SPAL (Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació), han assistit recentment a una sessió de posada al dia dels avenços en la redacció del Pla director del Castell de Sant Miquel. L'elaboració del document va a càrrec de l'arquitecte Jaume Serra i l'arqueòleg Ferran Díaz.

Durant la trobada, celebrada a l'Ajuntament de Vallromanes, es van presentar algunes dades de les característiques arqueològiques i arquitectòniques de l’element que fins ara es desconeixien i que tenen a veure amb la disposició i compartimentació del recinte. També es van avançar alguns dels criteris que es proposen per a l’estudi integral del castell, la seva preservació/conservació i la difusió que se'n farà.

El pla director establirà les directrius i el full de ruta amb les accions que permetran la recuperació del castell i garantiran l’aturada de la seva degradació.

El document es va començar a redactar fa uns mesos, un cop finalitzada la primera campanya d’estudi arqueològic del jaciment que es va dur a terme a finals de 2016 amb la col·laboració de l'SPAL. Es preveu que la redacció del pla estigui enllestida a finals d’aquest mateix any.

Arxivat a: Patrimoni històric
Presentació dels progressos del Pla director del Castell de Sant Miquel (Foto: Ajuntament de Vallromanes)
Muralla del Castell de Sant Miquel
Planta de l'espai
Excavacions arqueològiques al Castell de Sant Miquel
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona