CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Desvetllant els secrets de Mons Observans

Desvetllant els secrets de Mons Observans

14/07/2017

Durant el mes de juny s’ha dut a terme una nova campanya d’excavació a Mons Observans per corroborar i aprofundir en les interpretacions històriques que s'han fet fins al moment de l'espai.

La Universitat Autònoma de Barcelona ha dut a terme una campanya d’excavació al jaciment Mons Observans durant el mes de juny. L’objectiu ha estat comprovar les interpretacions que s’havien fet fins al moment a Mons Observans en relació als sistemes de construcció. En la investigació s’han fet dos sondejos en la terrassa inferior que han permès comprovar que aquest espai queda lliure d’estructures, la qual cosa confirma que s'utilitzava com a pas de ronda. 

També han excavat el paviment de l'àmbit 5, una estança que funcionava com a magatzem, que ha proporcionat dades sobre com es construïen aquests nivells de terra. L’equip d’investigació ha detectat les diverses capes que anivellaven la roca natural i ha localitzat una alineació amb petits forats que haurien servit per fonamentar una bastida relacionada amb la construcció de la paret.

La intervenció ha estat dirigida per la investigadora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i professora de la UAB Esther Rodrigo i ha comptat amb el suport tècnic de Núria Padrós i la col·laboració d’estudiants del Grau d’Arqueologia de la UAB. L'actuació s'emmarca dins del projecte “Implantació o precedents del model de ciutat del conventus Tarraconensis. Els jaciments arqueològics de Iesso (Guissona), Can Tacó - Turó d’en Roina / Mons Observans (Montmeló - Montornès del Vallès) i lulia Libica (Llívia)”.

Mons Observans, espai d'investigació

Des de l’any 2003 s’han dut a terme campanyes a Mons Observans que confirmen que es tracta d’un assentament fortificat que funcionava com a eina per dur a terme la romanització de la plana del Vallès. En cada campanya arqueològica es descobreixen noves dades que enriqueixen el projecte i serveixen per conèixer més a fons la realitat de la romanització al territori.

Arxivat a: Patrimoni històric
Excavacions a Mons Observans (Juny, 2017)
Excavacions a Mons Observans (Juny, 2017)
Equip d'excavació a Mons Observans (Juny, 2017)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona