CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > En marxa els casals més socials i inclusius

En marxa els casals més socials i inclusius

06/07/2017

Més de 700 infants participen en el Casal d'Estiu i en els esportius organitzats pel CEM Les Vernedes, el CB Vila de Montornès i el Club Triatló Montornès. Un total de 150 han rebut ajuts municipals per poder gaudir de les activitats. En aquesta edició, a més, hi participen 34 infants i joves amb discapacitat funcional, gràcies a la col·laboració, entre altres, de la Fundació Probitas.

Un any més, infants i joves han començat les vacances escolars participant en les activitats dels casals organitzats pel departament d'Infància, el Complex Esportiu Les Vernedes i entitats com el CB Vila de Montornès i el Club Triatló.

El Casal d'Estiu que es du a terme a l'Escola Marinada compta amb més de 250 usuaris d'entre 3 i 12 anys, mentre que el Casal Esportiu en té més de 400. D'altra banda, el casal de bàsquet que organitza el CB Vila de Montornès compta amb una setantena de participants i una dotzena fan oci i esport amb el Club Triatló Montornès.

Gràcies a l’esforç dels professionals de les Unitats de Suport d'Educació Especial de l'Escola Mogent, de l’Institut Marta Mata i de l’Escola d’Educació Especial Can Vila, en col·laboració amb Serveis Socials, 34 infants i joves amb discapacitat funcional han pogut accedir als casals amb activitats adaptades i la dedicació de monitoratge especialitzat. La Fundació Probitas, col·laboradora habitual dels projectes dels Serveis Socials, s’ha fet càrrec del cost de la contractació de quatre monitors per reforçar els casals inclusius. 

Ajuts per fer arribar les activitats al màxim d'infants i joves

Com cada estiu l’ajuntament ha tramitat ajuts per a les famílies que no poden assumir el cost de les activitats. En total, s’han aprovat 150 ajuts (73 per al Casal d'Estiu, 56 per al Casal Esportiu, 8 per al de bàsquet, 1 per al de triatló, i 12 per a les colònies)

També com en estius anteriors, la Fundació Probitas ha mantingut una línia d’ajuts de menjador que ha permès becar 49 infants.

Enguany, a més, s'ha establert una nova línia de col·laboració amb la Fundació Probitas que assumeix la despesa del menjador de tres infants del Casalet, que organitza la Llar d’Infants Municipal El Lledoner al llarg del mes de juliol.

Arxivat a: Esports, Infància, Joventut, Serveis Socials
La piscina de Les Vernedes, complement indispensable de les activitats d'estiu
Les activitats inclouen grups de 3 a 12 anys
Casal esportiu amb activitats inclusives - Aprenent a guiar a qui no hi veu
Tir amb arc, una altra de les propostes del casal esportiu
Casal esportiu amb activitats inclusives - Com deu ser llançar a cistella des d'una cadira?
També temps per a lla pintura i les manualitats
Presentacions teatralitzades, un clàssic del Casal d'Estiu
En aquesta edició el Casal d'Estiu es fa a l'Escola Marinada
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona