CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès reviu el seu passat amb una matinal de films antics

Montornès reviu el seu passat amb una matinal de films antics

12/06/2017

Una cinquantena de persones van visionar divendres, amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, una selecció de pel·lícules de curta durada amb imatges del poble entre els anys 50 i 80 del segle XX. La major part dels documents són donacions fetes a l’Arxiu Municipal en els darrers anys.

En el marc del Dia Internacional dels Arxius que se celebra cada 9 de juny, la Sala d’Actes de l’Ajuntament va acollir divendres una matinal de pel·lícules antigues que va aplegar al voltant de cinquanta persones.

La sessió, titulada Films de casa, ha estat una proposta de l’Arxiu Històric Municipal. Els assistents van poder visionar documents fílmics amb imatges de tradicions i indrets de Montornès d'entre els anys cinquanta i vuitanta del segle XX. 

La matinal es va complementar amb un taller en què es va poder conversar sobre els films i aportar dades per identificar dates, persones i espais.

Donacions a l’Arxiu per conservar el passat del municipi

Des de l'any 2003, l'Arxiu ha ingressat una trentena de pel·lícules en diversos formats que, amb la col·laboració de la Filmoteca Nacional de Catalunya i empreses del sector, s'han digitalitzat per tal d’obtenir còpies de seguretat i fer accessibles les imatges amb la tecnologia actual.

La major part dels documents han estat donats per veïns o persones vinculades amb el municipi com Magda Viñallonga, Joan Viñallonga, Antoni Feliu, Mingo Blanchart, Fernando Izaguirre, Peter Schönhöffer, Antonio Gonzàlez, la família Ametller Ciurans, José Luis Campos i Antonia Encomienda. Altres s'han recuperat de fons documentals com el de TV3 i RTVE Filmoteca Nacional.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura i festes, Patrimoni històric
"Films de casa" en el Dia Internacional dels Arxius
Els participants han aportat dades sobre les imatges
Fotograma del film cedit per Peter Schönhöffer amb imatges de l'estiueig a Montornès (1955 aprox.)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona