CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Vigilar l'atmosfera per garantir la qualitat de l'aire

Vigilar l'atmosfera per garantir la qualitat de l'aire

06/06/2017

En els darrers dies s'ha instal·lat a Montornès Nord una Unitat Mòbil de Vigilància Atmosfèrica. Hi romandrà durant dos mesos per recollir dades que serviran per analitzar els nivells de partícules contaminants en l'aire.

L'Ajuntament va instal·lar a finals de maig una Unitat Mòbil de Vigilància Atmosfèrica al municipi. El dispositiu aporta dades sobre la presència d'ozó, òxids de nitrogen i altres compostos volàtils com el benzè, toluè, etilbenzè i xilè (BTEX) en l'aire. També incorpora una estació meteorològica completa que permet emmagatzemar ítems com la temperatura, la humitat i la pressió atmosfèrica.

El departament municipal de Medi Ambient duu a terme aquests controls cada dos o tres anys amb el suport de la Diputació de Barcelona. L'estudi complementa el seguiment que es realitza de forma regular al llarg de l'any, en aquest cas, amb un captador manual que obté l'índex de partícules presents en l'aire amb un diàmetre inferior a un micròmetre (la mil·lèsima part d'un mil·límetre). Són les anomenades PM10.

Amb les dades obtingudes per aquests dos sistemes, sumades a les que arriben amb les campanyes coordinades amb altres pobles de l'entorn i el CSIC, es poden establir amb exactitud els nivells de contaminació i prendre mesures si és necessari.

Un punt estratègic d'observació

La unitat es troba ubicada al carrer del Vallès, on s'estarà durant dos mesos. L'emplaçament s'ha utilitzat en diverses ocasions durant els darrers anys per la representativitat de l'aire que s'hi pot captar. La darrera medició data de l'any 2015.

Arxivat a: Medi Ambient
Unitat Mòbil de Vigilància Atmosfèrica al carrer del Vallès
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona