CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès i una trentena de municipis constitueixen l'Associació Xarxa Municipis per l'Economia Social i Solidària

Montornès i una trentena de municipis constitueixen l'Associació Xarxa Municipis per l'Economia Social i Solidària

22/05/2017

Un total de 31 Ajuntaments de Catalunya creen la primera associació municipal per impulsar un model socioeconòmic alternatiu i transformador que contribueixi a la reducció de les desigualtats socials i territorials i que promogui una economia al servei de les persones i de justícia social

L'Ajuntament de Montornès juntament amb 31 consistoris més, que representen el 44 per cent de la població de Catalunya, han constituït de manera formal aquests dies l'Associació Xarxa Municipis per l'Economia Social i Solidària (XMESS).

L'objectiu fundacional de l'entitat és promoure, reforçar i consolidar l'economia social i solidària, fixar objectius i estratègies comunes, i fomentar la cooperació o l'acció conjunta dels diversos municipis alhora d'impulsar polítiques públiques.

Es tracta d’intensificar una estratègia territorial compartida per fer de l’Economia Cooperativa, Social i Solidària (ESS) un dels instruments principals de superació de les actuals desigualtats socials, de generació d’ocupació de qualitat i, per tant, d’impuls d’un nou model socioeconòmic més democràtic, participatiu, just, sostenible, i més resistent als efectes de les grans crisis econòmiques.

Primera aliança municipal per compartir experiències d'Economia Social i Solidària

Els ajuntaments que han participat a l’acte fundacional de la XMESS, després que els plens municipals respectius ho hagin aprovat són: Arbúcies, Argentona, Artés, Badalona, Barcelona, Cabrils, Cardedeu, Castellar del Vallès, Celrà, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Girona, Manlleu, Mataró, Mieres, Montornès del Vallès, Navàs, Palafrugell, Ripollet, Sabadell, Salt, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Santa Margarida i els Monjos, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Vilassar de Dalt.

El Pla de Treball 2017-2019 que s’ha marcat la XMESS té tres línies estratègiques d’actuació: ajudar a enfortir l’economia social i solidària a cada municipi; incidir i relacionar-se amb altres actors, i visibilitzar la Xarxa i les iniciatives relacionades amb l’àmbit per part dels seus membres.

L'orígen de la XMESS

L’impuls per crear la XMESS arrenca de la I Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona el 22 i 23 d’octubre de 2015. Durant la jornada, es va donar a conèixer el manifest titulat “Cap a una Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària”, al qual es van adherir ja disset municipis. Així mateix, els ajuntaments de Badalona, Barcelona, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet es van constituir  en el grup impulsor d’aquesta entitat.

D’aleshores ençà s'han fet diverses reunions de treball amb participació tant de representants polítics com de personal tècnic dels diversos ajuntaments que han permès definir com ha de ser la Xarxa així com elaborar la proposta d’Estatuts i el Pla de treball del 2017-2019. Finalment l'acte fundacional es va celebrar el 17 de maig, a Barcelona.

Arxivat a: Ajuntament, Ocupació, Promoció Econòmica
Representants dels Ajuntaments adherits a la XMESS. A la dreta, el regidor de l'Ajuntament de Montornès, Jordi Delgado
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona