CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Aprendre història al Castell de Sant Miquel

Aprendre història al Castell de Sant Miquel

04/05/2017

En els darrers dies s'ha fet la primera visita escolar concertada i guiada al Castell de Sant Miquel, organitzada pel departament de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament.

Un total de 35 alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Marta Mata han visitat en els darrers dies el castell de Sant Miquel, de la mà d'un arqueòleg expert en patrimoni. Es tracta de la primera visita escolar concertada i guiada a la fortificació medieval.

L’activitat, organitzada pel departament de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament,  ha permès als estudiants descobrir les restes del castell i acostar-se al passat medieval del municipi.

Si la visita es considera d’interès, passarà a formar part del catàleg d’activitats educatives que ofereix el consistori a les escoles i instituts.

El castell de Sant Miquel, a estudi

Entre els mesos de novembre i desembre, es va dur a terme la primera campanya d’estudi arqueològic al castell de Sant Miquel. La memòria, els dibuixos, la planimetria i les fotografies que es van extreure serviran per elaborar el Pla director del castell. El document ha d’assentar les bases d’estudi, preservació i difusió d’aquest element patrimonial.

Els seus terrenys estan inclosos dins de l’àmbit declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) en la categoria de zona arqueològica, i el monument del castell està reconegut com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

Arxivat a: Educació, Patrimoni històric
Alumnes de 1r d'ESO de l'Insitut Marta Mata al Castell de Sant Miquel
Primera visita escolar al castell de Sant Miquel
Un plànol serveix de guia per saber com era la fortificació
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona