CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Juga com un romà a Mons Observans

Juga com un romà a Mons Observans

15/12/2016

El jaciment proposa un nou taller familiar per descobrir com es jugava a l'època romana. Serà aquest diumenge entre les 11 i les 14 h.

Un cop al mes, Mons Observans proposa activitats especials que complementen les visites guiades dels diumenges. Aquest 18 de desembre es faran visites teatralitzades i un nou taller familiar dedicat als jocs romans. 

A l’època romana hi havia diversos jocs en els quals s’empraven les nous com si fossin bales. Un d’ells era el ludus deltae, una gran xarranca en forma triangular en la qual en comptes de pedres s’utilitzaven nous.

Els infants també jugaven al triangulus nocis, similar a la petanca, i al ludus castellorum que consistia a fer castells de nous. El taller proposa conèixer l’origen d’alguns jocs actuals i d’altres que s’han perdut amb el pas del temps.

Visites teatralitzades

Diumenge també es pot visitar l’assentament de la mà de Caius Maximus Minimus, un pintor imaginari que fa més de 2.000 anys va venir expressament des de Pompeia per decorar les estances del praesidium amb elegants pintures murals de primer estil pompeià.

Les visites teatralitzades es faran a les 11 i a les 12.30 h. La primera sessió es pot adaptar al col·lectiu amb ceguesa amb prèvia inscripció.  

Arxivat a: Patrimoni històric
Activitats a Mons Observans
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona