CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La salut de les dones, protagonista de les activitats del mes de Maig

La salut de les dones, protagonista de les activitats del mes de Maig

09/05/2016

Al llarg del mes de maig es desenvolupen un seguit d’activitats per tal de reflexionar i sensibilitzar vers la salut i la qualitat de vida de les dones.

Un any més, la regidoria de Polítiques d’Igualtat amb la col·laboració d’entitats locals ha posat en marxa un programa d’activitats amb motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, que se celebra el 28 de maig.

El programa compta amb un ventall d’activitats per a totes les edats que es faran durant aquest mes. La Biblioteca acull el 18 de maig la taula rodona "Escriu per viure” amb Noèlia Beltran, autora de la novel·la Un tros de paper  i Raquel Sánchez, autora del blog Ahora qué como. A més, del 17 de maig a l’1 de juny es podrà visitar l’exposició “Veïnes i Ciutadanes” a l’Espai Cultural Montbarri. La mostra retrata 12 dones que van liderar moviments veïnals a Catalunya als anys 70.  

El Departament de Joventut organitza activitats vinculades amb la sexualitat i l'afectivitat a l'entorn de l’exposició “Sex o no Sex 2” que es podrà visitar del 20 al 30 de maig a Can Xerracan. Per a la gent gran, es proposa una sortida el 20 de maig per diferents indrets històrics del municipi.

Promoció de l’esport femení

Montornès segueix treballant en el foment de l’esport femení. Aquest ha estat el segon any que s’ha fet un grup d’entrenament per preparar dones del municipi per córrer la cursa dels 6 quilòmetres de la Mitja Marató. El foment de l’esport femení no ha quedat aquí i en el marc de les activitats del programa “Maig, mes de la salut de les dones”, el Club Bàsquet Vila de Montornès organitza el primer Torneig de bàsquet femení. Tindrà lloc el 21 de maig.

Sensibilització sobre la fibromialgia i la síndrome de la fatiga crònica

El 12 de maig es commemora el Dia Mundial contra la fibromialgia i la síndrome de la fatiga crònica. Per sensibilitzar sobre aquesta malaltia, l’entitat Afibromon havia organitzat una caminada a la font de Santa Caterina, que s'ha hagut d'anul·lar a causa de la previsió de pluja. Part de les activitats previstes per aquest dia, inclosa la lectura del manifest, s'han traslladat al dia 20 de maig a l’Espai Cultural Montbarri on, a més, es projectarà la pel·lícula “Sonata per a violoncel” que retrata com afecta la malaltia la vida de les persones.  

Arxivat a: Igualtat
Maig, mes de la salut de les dones 2016

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona