CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > S’engega el Pla Estratègic de Prevenció d’Addiccions

S’engega el Pla Estratègic de Prevenció d’Addiccions

19/08/2015

Al setembre es posen en marxa les activitats del programa. La primera d’elles és un curs de dispensació responsable de begudes alcohòliques. La formació és gratuïta i obligatòria per a aquelles persones que vulguin disposar d’un servei de barra a la Festa Major

La Policia Local i els departaments de Joventut i Serveis Socials de l’Ajuntament duran a terme, al setembre, les primeres propostes del Pla Estratègic de Prevenció d’Addiccions (PEPA).

La iniciativa aborda de manera integral les addiccions, ja siguin substàncies legals o il·legals, a través de polítiques preventives i programes de reducció de riscos (minimitzant els efectes negatius del consum de drogues, diferenciant entre ús i abús i fomentant el consum responsable i la presa de decisions).

El Pla pretén donar coherència i estabilitat a les actuacions municipals proposades per afrontar el fenomen de les addiccions, posant en valor la participació i l’aportació de joves, entitats, administracions i col·lectius específics.

Per un consum responsable d’alcohol

El PEPA es desenvolupa de manera quadriennal, entre els anys 2014 i 2017, i cada any es realitzarà un monogràfic adreçat a una addicció. El darrer trimestre del 2015 estarà dedicat a la prevenció del consum d’alcohol.

En aquest sentit, la primera activitat és un curs de dispensació responsable de begudes alcohòliques. La formació es desenvoluparà el proper 9 de setembre a l’Ajuntament i és gratuïta i obligatòria per a tothom qui vulgui tenir un espai amb servei de barra a la Festa Major. La jornada serà molt pràctica i tractarà sobre normatives, consells i mesures a tenir en compte per a la dispensació responsable d’alcohol aportant criteris i estratègies per gestionar situacions de risc.

Entre els mesos de setembre i desembre hi ha previstes altres activitats, com una campanya de prevenció d’accidents de trànsit, parades informatives sobre el consum de substàncies a esdeveniments locals o una campanya de prevenció de venda de begudes alcohòliques a menors, entre d’altres. 

Arxivat a: Joventut, Serveis Socials
Logotip del Pla Estratègic de Prevenció d'Addiccions (PEPA)
Material divulgatiu sobre la prevenció del consum de drogues entre els joves
Sessió interna de treball i presentació del pla (febrer de 2014)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona