CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Cinc infants sahrauís i dues nenes ucraïneses passen l'estiu a Montornès acollits per famílies del municipi

Cinc infants sahrauís i dues nenes ucraïneses passen l'estiu a Montornès acollits per famílies del municipi

20/07/2012

Aquest divendres s'ha celebrat a l'Ajuntament l'acte de benvinguda. Enguany l'Associació local Jícaro és l'encarregada de coordinar les col·lònies sahrauís.

Enguany fan la seva estada al poble tres nenes i dos nens sahrauís d’entre nou i dotze anys, provinents dels camps de refugiats del Front Polisari al Sàhara Occidental, i dues nenes ucraïneses.

Els infants sahrauís estan acollits per quatre famílies en el marc del projecte “Vacances en Pau” que organitza la Delegació del Front Polisari a Catalunya amb totes les entitats solidàries amb el poble sahrauí a Catalunya. A més de l'acolliment, el programa té l'objectiu de sensibilitzar la població sobre la difícil situació que viuen els refugiats del Sàhara Occidental.

L’Ajuntament de Montornès n’ha assumit les despeses de viatge i ha facilitat als infants la participació en les activitats d’estiu (Casal d’Estiu i colònies). L’Associació Jícaro, joc somriure i solidaritat és l’entitat encarregada de coordinar les colònies sahrauís en l’àmbit local.

Els infants tindran dos mesos per conviure amb les famílies acollidores i conèixer els costums d'aquí. Un temps, que s’aprofitarà per fer-los controls mèdics i donar-los l’atenció a què no tenen accés al campaments de refugiats. Montornès col·labora en el projecte des de fa 17 anys.

Les dues nenes d’Ucraïna estan acollides per una família de Montornès. En aquest cas el consistori ha facilitat la seva participació en les activitats d’estiu municipals.

Arxivat a: General
L'alcalde, José Montero, el regidor de Cooperació Internacional, José Luis Campos, i una representant de Jícaro amb els infants i les famílies acollidores
Infants acollits per famílies de Montornès
Acte de benvinguda a l'Ajuntament
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona