CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El collaret neolític de variscita originari de Montornès s’exposa al balcó del Museu de Granollers

El collaret neolític de variscita originari de Montornès s’exposa al balcó del Museu de Granollers

09/05/2012

La peça es podrà veure fins al 8 de juliol en aquest espai pensat per donar a conèixer les peces mes significatives de les col·leccions del Museu de Granollers. A més, el collaret serà enguany “La joia del museu” en el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus.

Des del passat 27 d’abril l’espai del balcó del Museu de Granollers està dedicat al collaret trobat l’any 1955 a la Bòbila d’en Joca de Montornès.

La peça formava part d’un aixovar funerari del neolític mitjà que es va descobrir, de forma fortuïta, mentre s’extreia argila d’un talús. Juntament amb el collaret i les restes de l’esquelet, es van trobar altres materials com tres puntes de sageta, vuit fragments de ganivets de sílex, sis destrals de caire votiu i deu fragments de ceràmica.

El collaret fa 15 x 12 cm i està format per vint denes tubulars de variscita, un mineral verdós considerat d’alt valor ornamental com a símbol de prestigi social a l’època, i que probablement provenia de les mines neolítiques de Can Tintorer, de Gavà.

La peça s’exposa al balcó del Museu de Granollers fins al proper 8 de juliol en els dies i hores d’habitual obertura d’aquest equipament: de dimarts a dissabte i festius, de 6 a 9 del vespre. Diumenges, de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 del migdia i de 6 a 9 del vespre.

D’altra banda, el collaret es presenta enguany com a “Joia del Museu” amb motiu de la celebració, el 18 de maig, del Dia Internacional dels Museus. La presentació implica la inclusió de la peça amb la seva descripció a l’enciclopèdia virtual Viquipèdia. Hi podeu accedir des d'aquí.

Arxivat a: General
El collaret exposat al Museu de Granollers
Actuació del quartet de corda Magma del l'Escola Municipal de Música  de Granollers durant la presentació de la peça el passat 27 d'abril (Fotos cedides pel Museu de Granollers)
Detall del collaret

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona