CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Sessió informativa sobre els ajuts a la rehabilitació del Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord

Sessió informativa sobre els ajuts a la rehabilitació del Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord

31/01/2011

Més d’un centenar de persones van assistir divendres a la sessió informativa sobre els ajuts a la rehabilitació, que es va celebrar al gimnàs de l’escola Marinada

El Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord, amb una dotació de 1.958.000 euros, preveu subvencionar actuacions com ara la rehabilitació de façanes i cobertes; l’adequació d’elements comuns als edificis; la instal·lació d’ascensors; la supressió de barreres arquitectòniques, i accions per a la millora de la sostenibilitat i eficiència energètica.

El programa també descriu ajuts que es destinaran a la reordenació de les antenes comunitàries.

A més dels recursos del projecte, beneficiat amb els fons de la Llei de millora de barris i àrees urbanes d’atenció especial, s’han de sumar els ajuts a la rehabilitació d’edificis del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Aquest departament ha declarat Montornès Nord conjunt d’especial interès. La declaració permet incrementar en un 10% els ajuts en aquesta matèria que preveu el Pla per al Dret a l’Habitatge 2009 – 2012.

L’Oficina del barri, en col·laboració amb l’Oficina Local d’Habitatge, que Montornès comparteix amb Montmeló i Parets, gestionarà les sol·licituds i proporcionarà informació i assessorament tècnic a les comunitats de propietaris.

El primer tràmit per optar al programa de rehabilitació dels elements comuns dels edificis és la inspecció tècnica que han de realitzar els experts de l’Oficina Local d’Habitatge. El seu cost serà subvencionat al 100% per l’Ajuntament, sempre i quan la comunitat promotora dugui a terme els treballs en el termini d’un any.

El pagament dels ajuts, tant per part del Consistori com per part de la Generalitat, es tramitarà un cop s’hagi justificat l’acabament de l’actuació i s’hagi fet front a la despesa.

Finalment, el programa específic d’unificació d’antenes de televisió aportarà 40.000 euros en subvencions a les comunitats de propietaris. L'objectiu és promoure el compliment de la normativa sobre aquesta matèria establerta a l’Ordenança municipal reguladora del civisme, la convivència ciutadana i la via pública.

La reunió informativa sobre els ajuts del programa de rehabilitació dels elements comuns dels edificis a l’àmbit del Projecte d’Intervenció Integral de Montornès va comptar amb la presència de l’alcalde, Daniel Cortés, de la directora de desenvolupament del pla, Marta Pérez, del director de l’Oficina Local d’Habitatge, Juan José Sierra i de l’aparellador de l’Oficina, Xavier Casanova.

Arxivat a: General
Sessió informativa sobre els ajuts a la rehabilitació d'edificis al gimnàs de Marinada
Assistents a la reunió
Plaça de Primer de Maig
Edifici de Montornès Nord
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona