CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Agenda > Cicle Gaudí: "El mestre que va prometre el mar", de Patrícia Font, i col·loqui posterior

Cicle Gaudí: "El mestre que va prometre el mar", de Patrícia Font, i col·loqui posterior

Dia i hora: diumenge 17/03/2024 a les 18:00

Lloc: Espai Cultural Montbarri (c. de la Casa Nova, 18A)

Les sessions del Cicle Gaudí d'aquest 2024 continuen amb una pel·lícula centrada en la figura d’Antoni Benaiges, un jove mestre de Tarragona que va ser professor abans de la Guerra Civil.

L’Espai Cultural Montbarri torna a funcionar com a sala de cinema amb la tercera projecció del Cicle Gaudí d'aquest any.

Es tracta d'un servei de programació estable que té l’objectiu d’acostar pel·lícules de proximitat al públic.

El film escollit per al 17 de març, a les 18 h, és El mestre que va prometre el mar, de Patrícia Font. L'obra té nominacions als premis Goya i va guanyar el Premi del públic als Gaudí.

Sinopsi: "Ariadna (Laia Costa) descobreix que el seu avi busca des de fa temps les restes del seu pare, desaparegut a la Guerra Civil. Decidida a ajudar-lo, viatja a Burgos, on estan exhumant una fossa comuna on podria estar enterrat. Durant la seva estada, coneixerà la història d’Antoni Benaiges (Enric Auquer), un jove mestre de Tarragona que abans de la guerra va ser professor del seu avi. Mitjançant un innovador mètode pedagògic, Antoni va inspirar els seus alumnes i els va fer una promesa: portar-los a veure el mar."

En acabar la projecció hi haurà tertúlia amb la presència del geògraf, fotògraf i documentalista Sergi Bernal, que porta 14 anys investigant la vida de Benaiges, en un laboriós exercici de recuperació de la memòria històrica dels mestres republicans. Bernal va iniciar el reconeixement al mestre tarragoní desplaçat a Burgos en l'obertura d'una fossa comuna de la Guerra Civil. 

La pel·lícula està recomanada per a majors de 12 anys.

La reserva d'entrades està disponible al web entrades.montornes.cat. El preu de l’entrada general és de 4'5 €. Podeu optar a diverses bonificacions.

Arxivat a: Cultural, Sociocultural
Cartell de l'activitat.
Cartell de l'activitat.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona