CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Agenda > Commemoració del 92è aniversari de la proclamació de la II República

Commemoració del 92è aniversari de la proclamació de la II República

Dia i hora: divendres 14/04/2023 a les 17:30

Lloc: Can Saurina (c. Major, 2) i plaça de la República

Per commemorar el 92è aniversari de la proclamació de la II República, el 14 d’abril a la tarda es durà a terme una conferència sobre les víctimes del franquisme, una ballada de sardanes i l'obertura de l'exposició “Resistents i deportades”.

El Departament municipal de Cultura, Festes i Patrimoni Històric ha programat diverses activitats el 14 d'abril per commemorar el 92è aniversari de la Proclamació de la II República Espanyola. Les activitats es duran a terme a Can Saurina i a la plaça de la República .

A les 17.30 h, hi haurà una ballada de sardanes a la plaça de la Repúblic, dinamitzada per l'Associació Cultural Palau Dalmanla.

Seguidament, a les 18 h, a la sala multimèdia de Can Saurina, l'arqueòleg René Pacheco impartirà la conferència Trencant el silenci: La recuperació de les víctimes del franquisme. El ponent és forense especialitzat en fosses de la Guerra Civil.

Per acabar, a les 19 h, a la sala d'exposicions de l'equipament, s'obrirà la mostra Resistents i deportades amb una visita guiada, a càrrec del tècnic municipal de Patrimoni Històric, Ferran Diaz. Amical de Mauthausen promou aquesta exposició que està centra en la història de resistència i la deportació femenina a partir de la trajectòria de dones de distintes nacionalitats d'Europa, amb especial èmfasi en les dones republicanes espanyoles i en la història i evolució del camp de Ravensbrück. La mostra combina informació amb textos i dibuixos que provenen d'obres de les pròpies deportades.

L'exposició Resistents i deportades romandrà oberta fins al 29 d'abril en el següent horari:

  • De dimecres a divendres, de 18 a 21 h.
  • Dissabtes, d'11 a 14 h.

L'entrada és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

Arxivat a: Cultural, Sociocultural
Cartell de l'activitat.
Cartell de l'activitat.
El monument Memòria Històrica a la plaça de la República, amb Can Saurina al fons.
El monument Memòria Històrica a la plaça de la República, amb Can Saurina al fons.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona