CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La formació per aconseguir el Certificat d’Acollida s’adapta a les noves tecnologies

La formació per aconseguir el Certificat d’Acollida s’adapta a les noves tecnologies

07/08/2020

Una desena de persones nouvingudes han seguit un curs en línia per aconseguir el document que s’atorga des de la Generalitat. Recentment, l’alumnat ha participat en una sessió de benvinguda telemàtica amb l’alcalde, José A. Montero.

La crisi de la Covid-19 i l’Estat d’Alarma han afectat el calendari de programes formatius com el del Mòdul C per obtenir el Certificat d’Acollida. El curs, a càrrec del Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament, va començar el març amb prop de 30 alumnes però es va haver d’aturar unes sessions després.

Per facilitar que la Generalitat entregui el Certificat d’Acollida a les persones immigrades i retornades a Catalunya el més aviat possible, la formació ha seguit a distància.

A principis de juliol, una desena de persones van continuar el curs de manera telemàtica. Així, Montornès s’ha convertit en un dels primers municipis catalans que han adaptat els continguts del Mòdul C a les noves tecnologies, tenint en compte que està dissenyat com un programa presencial.

L’objectiu del Mòdul C és que les persones nouvingudes tinguin coneixements bàsics de la societat i del municipi que les acull. Els continguts complementen els dels Mòduls A (dedicat a l’aprenentatge de les llengües catalana i castellana) i el B (sobre coneixements laborals). Un cop completats els tres apartats, l’alumnat obté el Certificat d’Acollida, que possibilita l’emissió d’informes d’estrangeria des del departament municipal de Polítiques Migratòries.

En el marc del curs, en els darrers dies, les persones participants s’han trobat de manera telemàtica amb l’alcalde, José A. Montero, en una sessió de benvinguda per intercanviar dubtes i impressions. Hi han pres part 11 persones d’orígens diferents: Marroc, Uruguai, Colòmbia, Hondures i Perú. La formació finalitzarà diumenge.

El Mòdul C torna a les sessions presencials

Com que algunes de les persones nouvingudes no tenien disponibilitat per realitzar el curs del Mòdul C en línia, el Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament ha previst treballar els continguts amb elles de manera presencial. Les sessions, dividides en dos grups reduïts, es duran a terme al llarg de l’agost a l’equipament municipal del carrer de Sant Isidre.

Arxivat a: Cooperació
Un moment de la sessió de benvinguda telemàtica del mòdul C amb l'alcalde, José A. Montero.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona