CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Habitatge: ajuts i mesures durant la COVID-19 - ACTUALITZAT 21/05/2020

Habitatge: ajuts i mesures durant la COVID-19 - ACTUALITZAT 21/05/2020

21/04/2020

L'Ajuntament ha establert una moratòria en el pagament dels lloguers dels habitatges de titularitat municipal, que també s'aplica als administrats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. A nivell general, s'han suspès temporalment els desnonaments i s'han pres mesures en relació al pagament de lloguers, hipoteques i subministraments i s'han obert línies d'ajuts.

L'Oficina Local d'Habitatge de Montornès ha elaborat un document amb el resum del més destacat de les mesures de suport a la ciutadania durant l'emergència de la COVID-19.

  • Ámbit municipal: destaca una moratòria establerta per l'Ajuntament en el pagament dels pisos de titularitat municipal. Les rendes no satisfetes mentre duri la moratòria, es facturaran de manera prorratejada i sense recàrrec durant els següents 12 mesos. Aquesta mesura també s'aplica als pisos que administra l'Agència d'Habitatge de Catalunya. 
  • Àmbit autonòmic: la Generalitat ha iniciat d'ofici el procediment per a la concessió d’ajuts al lloguer per a les persones major de 65 anys que ja l'havien sol·licitat el 2019. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert una nova línia d’ajuts específics per a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica sobrevinguda per la Covid-19, entre d’altres requisits, per fer front al pagament del lloguer del seu domicili habitual (Info actualitzada 21/05/2020). 
  • Àmbit estatal: el govern de l'estat ha establert una moratòria en el pagament del lloguer a persones en situació de vulnerabilitat econòmica sobrevinguda per la Covid-19, que es podia sol·licitar inicialment fins al 2 de maig. El termini ha estat prorrogat fins al 2 de juliol. En aquest cas hi ha ajornament del pagament o reduccions que són d'obligat compliment per als grans arrendadors (amb més de 10 habitatges o 1.500 m2) i voluntàries per als particulars.
    De la mateixa manera, s'ha establert una moratòria en el pagament de la quota de la hipoteca de l’habitatge habitual que es pot demanar fins al 3 de maig. També s'han suspès temporalment els processos de desnonament, s'ha possibilitat la pròrroga dels contractes de lloguer que finalitzin durant l'estat d'alarma i s'ha prohibit a les operadores la suspensió dels subministraments d'energia.

En l'arxiu adjunt, trobareu el document íntegre redactat per l'Oficina Local d'Habitatge així com els enllaços d'interès en aquesta matèria incorporats en el projecte #cuidemnosmontornes

Podeu contactar amb l'Oficina Local d'Habitatge: 
- Al telèfon l’Ajuntament 93 572 11 70 (de dilluns a divendres de 9 a 15 h) 
- Per correu electrònic: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert una nova línia d’ajuts específics per a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica sobrevinguda per la Covid-19, entre d’altres requisits, per fer front al pagament del lloguer del seu domicili habitual.

 

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania, Habitatge - Covid-19, Covid-19
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona