CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Departament de Salut reforça la vigilància i els protocols per a l’atenció dels casos d’enterovirus

El Departament de Salut reforça la vigilància i els protocols per a l’atenció dels casos d’enterovirus

23/05/2016

El Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Montornès ajuden a difondre entre el veïnat les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat per reduir els riscos de contagi del virus

En una nota publicada aquest cap de setmana, el Departament de Salut de la Generalitat informa que ha reforçat la vigilància i els protocols clínics al conjunt de la xarxa assistencial arran de l’aparició de casos neurològics aguts per enterovirus en menors de 6 anys.

Segons la informació del Departament, a data d’ahir diumenge, 22 de maig, hi havia 29 menors hospitalitzats a diversos centres sanitaris de Catalunya, 4 dels quals ho estan a la Unitat de Cures Intensives. En total, en les últimes setmanes, s’han detectat 60 casos, la gran majoria dels quals evolucionen favorablement. 

Els enterovirus són habituals en aquesta època de l’any, però enguany s’han detectat episodis de més gravetat que han evolucionat clínicament amb alteracions neurològiques. 

Els protocols clínics han estat elaborats per una taula de seguiment formada per experts de diverses especialitats coordinats pel Departament de Salut. 

Recomanacions 

El Departament de Salut recomana fer vida normal i portar els nens i nenes a l’escola. Només en cas de febre, com ja s’aconsella sempre, no han d’anar als centres escolars o a les escoles bressol. 

Les infeccions per enterovirus es transmeten fonamentalment per via fecal-oral i respiratòria. Per tant, es recomana reforçar mesures higièniques que ja són molt habituals en les escoles o llars: rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers; tapar-se la boca i el nas amb un mocador d’un sol ús en cas d’esternut, o bé amb la part interna del colze però mai amb les mans, ja que és la via de contagi de virus a d'altres persones. 

Cal portar els menors al pediatre quan presentin alguns dels símptomes que s’associen a l’afectació neurològica en el context de la infecció: tremolors, sacsejades, debilitat, dificultat per empassar o somnolència molt marcada, generalment acompanyats de febre. Davant de qualsevol dubte, s'aconsella trucar al telèfon 061 CatSalut Respon, actiu durant les 24 hores dels 365 dies de l’any. També es pot trobar més informació a Canal Salut.

Arxivat a: Ciutadania, Infància
Enterovirus (Departament de Salut)

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona