CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Agenda > Inauguració i portes obertes al jaciment romà Mons Observans (Can Tacó - Turó d'en Roina)

Inauguració i portes obertes al jaciment romà Mons Observans (Can Tacó - Turó d'en Roina)

Dia i hora: Del dissabte 27/10/2012 al diumenge 28/10/2012

El dissabte 27 s'inauguren les obres de posada en valor dutes a terme a l’assentament romà de Can Tacó – Turó d’en Roina, que ha près el nom de Mons Observans. Durant tot el cap de setmana hi haurà activitats i visites guiades al jaciment.

 

Mons Observans obrirà en règim de portes obertes durant el cap de setmana.
Horaris: dissabte 27, d’11 a 14 h i de 16 a 18 h, i diumenge 28, d’11 a 14 h.

L'acte d'inauguració tindrà lloc el dissabte 27, a les 12.30 h. A més es duran a terme tallers i activitats complementàries:

  • Al punt d'informació: audiovisual sobre el jaciment. Les projeccions es faran en grups de 25 persones i tindran una durada aproximada de 15 minuts (dissabte 27, d’11 a 14 h i de 16 a 18 h, i diumenge 28, d’11 a 14 h).
  • Al recinte arqueològic: visites guidades. Les visites es faran en grups de 25 persones i tindran una durada aproximada de 30 minuts. (dissabte, d'11 a 14 h i de 16 a 18 h, i diumenge, d'11 a 14 h)
  • A l'aula d'arqueologia: taller d'arqueologia. Els tallers es faran en grups de 15 persones i tindran una durada aproximada de 30 minuts. (dissabte, d'11 a 14 h i de 16 a 18 h, i diumenge, d'11 a 14 h)
  • A l'esplanada de la font: Gustum. Demostració de cuina romana. Explicació d'algunes receptes de cuina romanes similars a les que consumien els habitants del jaciment fa més de 2.000 anys. (dissabte, de 13 a 14 h) 
  • A l'aula del Bosc: espai de jocs de l'època. Espai de jocs destinat al públic familiar. (dissabte, d'11 a 14 h i de 16 a 18 h, i diumenge, d'11 a 14 h)

Per participar a les activitats dirigides cal inscriure's prèviament al Punt d'Informació del jaciment.

(En cas de pluja, els actes d'inauguració es traslladaran a la Torreta Sala Polivalent de Montmeló).

Més informació sobre el jaciment Mons Observans

El jaciment romà de can Tacó - Turó d'en Roina, ubicat als turons de les Tres Creus, constitueix un observatori privilegiat de la Via Augusta al seu pas pel Vallès Oriental i el Barcelonès. És per això que l'espai ha estat batejat com a Mons Observans. 

Les obres que s'han realitzat al jaciment han servit per consolidar les estructures arqueològiques i crear un itinerari de visita que permetrà accedir a l’interior de les estances a través de plataformes que recuperen la topografia original de l’assentament. Per complementar la visita al recinte arqueològic, s’ha construït un punt d’informació i dues aules a l’aire lliure destinades a la realització de tallers escolars i familiars.

Les actuacions han estat finançades a través d'un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i d’una subvenció nominativa del Ministerio de Cultura. També hi ha hagut aportacions de l'empresa Henkel Ibérica de Montornès.

_

 


Altres

A través dels següents enllaços podeu accedir a altres propostes d'entitats i organismes als quals pertany Montornès:

Arxivat a: Cultural
Un jaciment per decobrir
Un jaciment per decobrir
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona