CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Sensibilització sobre les tasques de cura en el Dia Internacional de les Persones Cuidadores

Sensibilització sobre les tasques de cura en el Dia Internacional de les Persones Cuidadores

05/11/2022

Aquest dissabte una quinzena de persones participen en el taller d’autocura per a dones que fan treball de cures, en el marc de la 5a FESS de Montornès i coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Cuidadores.

El 5 de novembre es commemora el Dia Internacional de les Persones Cuidadores, que pretén donar visibilitat a les tasques que realitzen i garantir el seus drets. 

Coincidint amb aquesta commemoració, aquest cap de setmana se celebren els actes centrals de la 5a Fira de l’Economia Social i Solidària (FESS) de Montornès dedicada específicament a les cures i que duu el lema “Cuidem-nos per poder cuidar”. 

Aquest dissabte una quinzena de persones realitzen la primera sessió del taller d’autocura per a dones que fan treball de cures, a càrrec de la cooperativa Mujeres Pa’lante, al Casal de Cultura. Es tracta d’un espai de trobada i empoderament per a dones que es dediquen a les cures. Hi haurà una segona trobada el proper dissabte 12 de novembre.

A més, aquest diumenge, al Centre Infantil Pintor Mir, se celebrarà l’acte central de la FESS, dedicat al treball de cures i als recursos disponibles per a famílies amb membres amb diversitat funcional. De 10.30 a 13.30 h hi haurà diverses ponències a càrrec del coordinador del Servei de Diversitat Funcional de Montornès, Antoni Seuma; la mare d’un infant amb diversitat funcional i participant en el programa “Dones amb Talent”, Eva Rosado; i representants de la cooperativa APINDEP Ronçana. Es poden formalitzar les inscripcions al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e). Mentre duri l’activitat hi haurà un servei d’acollida per a infants a partir de 3 anys, que les persones interessades poden reservar al mateix correu. 

Declaració per al dret a ingressos per a una vida digna als nostres pobles i ciutats 

Aquesta setmana, l’Ajuntament ha fet un nou avanç per donar suport a les persones que més dificultat tenen per tirar endavant. El Ple municipal ha aprovat la Declaració per al dret a ingressos per a una vida digna als nostres pobles i ciutats. 

Així, el Consistori es compromet, de forma conjunta amb les altres administracions públiques, a treballar per tal que tota la ciutadania tingui garantits uns ingressos per sobre del llindar de pobresa que facin possible una vida digna i la promoció social; així com a enfortir la cooperació interadministrativa per afavorir una acció complementària i subsidiària en el marc de les polítiques de garantia d’ingressos.

A més, l’Ajuntament aposta per reformular la cartera de prestacions i ajudes socials locals per donar resposta a les noves necessitats socials i als col·lectius en situació de major vulnerabilitat i treballar per un nou sistema de prestacions locals que simplifiqui l’actual mapa, per mitjà d’ajudes compactades i de major durada. 

Montornès ja es va declarar municipi cuidador el mes de juliol i forma part de la xarxa de pobles i ciutats cuidadores impulsada per la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: Ciutadania, Igualtat
Un moment del taller d’autocura per a dones que fan treball de cures.
Xerrada - taller sobre la importància de les cures en l’àmbit de les organitzacions.
5a Fira de l'Economia Social i Solidària
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona