CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Torre Telègraf verd
Portada > Àmbits > Joventut

Joventut

Procés participatiu impulsat per l'Ajuntament amb el suport tècnic de l'estudi SP25 Arquitectura per crear un espai juvenil de referència a Montornès Centre, que es complementi amb el Centre Juvenil Satèl·lit.

 1. Què farem?
 2. Per què fer-ho participatiu?
 3. Com ho farem?
 4. Agents implicats?

 

1. Què farem? 
Començarem el procés elaborant un estudi de programació del nou centre jove. Aquest és el document que recull necessitats i defineix com han de ser els diferents espais de l’edifici i quins usos i activitats s’hi volen fer. A partir d’aquest estudi es redactarà el projecte executiu del 9 Centre Jove que concretarà el disseny definitiu. 

El 9 Centre Jove serà el resultat del treball conjunt entre tècnics, professionals i joves de 12 a 30 anys.

2. Per què fer-ho participatiu? 
Un dels principals reptes dels equipaments juvenils és esdevenir espai de referència que doni resposta a les necessitats i demandes. Per això és important incorporar la implicació dels joves des del moment inicial. Volem: 

 • Recollir i contrastar amb els joves la informació relativa a les activitats, les necessitats, les demandes i els suggeriments respecte el nou centre jove. 
 • Optimitzar recursos ajustant les característiques arquitectòniques del centre a les necessitats i les demandes reals. 
 • Aprofundir en la relació entre l’ajuntament i els joves permetent la comunicació, la reflexió i la co-responsabilitat en la construcció, la gestió i l'ús dels espais públics.

3. Com ho farem? 
Incorporem una mirada transversal que permet l'encreuament entre les dades tècniques i la participació ciutadana. Facilitarem informació al llarg del procés que consta de tres fases: 

- Diagnosis qualitativa

Anàlisi i recull d’informació a través del Pla jove de Montornès i d’entrevistes a tècnics i educadors de joventut. 

- Debat i propostes

Recull de demandes, necessitats i propostes entorn el nou centre jove per part de joves i tècnics/ques. 

Desembre 2016- gener 2017

 • Sessions de presentació i debat als instituts del municipi amb dinàmiques que ens permetran presentar el procés, generar interès i fer un primer recull de propostes.
 • Entrevistes en profunditat amb entitats i grups informals. 

11 de febrer de 2017 

 • Taller participatiu obert a joves de 12 a 30 anys per tal d’aprofundir en el debat sobre com ha de ser en nou centre jove. Es presentaran diferents models de centre jove i es faran grups de treball per tractar diferents temes: usos, espais, localització, participació... 

2 de març 

 • Sessió de treball amb l’equip de contrast format per tècnics/ques i personal amb vincles amb els joves. S’analitzarà, es contrastar i es debatrà tota la informació recollida en les fases anteriors. 

- Devolució i esmenes

Retorn d’informació i conclusions de tot el procés. 

Dissabte 11 de març 

 • Trobada per tal de presentar el resultat del procés després de creuar, analitzar i contrastar les dades recollides al procés participatiu amb les dades tècniques. Es recolliran els comentaris i les esmenes que es creguin oportunes.

4. Agents implicats 
El procés compta amb un equip motor format per la regidora de joventut, la cap de l'àrea de territori, els dinamitzadors juvenils, la tècnica de participació i SP25 Arquitectura. 

SP25 Arquitectura és un estudi amb un equip multidisciplinar que permet incorporar una mirada transversal en els projectes. Incorporen la participació ciutadana en el desenvolupament de projectes arquitectònics i urbanístics per tal de plantejar solucions des d'una visió integral i el màxim de consensuada amb els agents implicats. Aborden els projectes des d'un sentit pedagògic i formatiu sobre la cultura de la participació i la coresponsabilitat dels ciutadans en la construcció, l'ús i la gestió dels espais i equipaments públics.

Més informació a facebook.com/sp25arquitectura

Altres continguts relacionats amb Joventut

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona