CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’impacte econòmic de la violència masclista a Montornès és de, com a mínim, 450.000 € anuals, segons un estudi del col·lectiu Flora Tristán

L’impacte econòmic de la violència masclista a Montornès és de, com a mínim, 450.000 € anuals, segons un estudi del col·lectiu Flora Tristán

16/12/2021

La xifra podria arribar a superar els 3 milions d’euros anuals, segons els càlculs menys restrictius de l’estudi, que creua les dades d’un treball de costos del Ministeri d’Igualtat de l’any 2016, amb la Macroenquesta de violència contra la dona de l’any 2019 i el padró d’habitants.

El Col·lectiu Flora Tristán ha publicat recentment un estudi sobre l’impacte econòmic que pot tenir en la ciutadania la violència masclista. L’estudi recull dades de tots els municipis de Catalunya i pretén conscienciar a través de les xifres del cost econòmic mesurable que se suma al cost personal, social i familiar, impossible de mesurar.

Els càlculs més conservadors estimen un mínim de 27,6 euros de cost per persona i any, la qual cosa significa, en el cas de Montornès, un total de 452.446,80 euros anuals. Aquesta xifra s’incrementa fins als 3.014.672,70 € anuals quan s’apliquen criteris menys restrictius.

Segons l’estudi, l’impacte econòmic de la violència masclista a Catalunya suma, de mitjana, 212 milions d’euros anuals. 

Com s’han fet els càlculs?

Primerament, s’han extret de l’estudi de l’impacte de la violència de gènere a Espanya, els costos estimats, directes i indirectes tangibles (laboral o productiu, d’assistència sanitària, legal i altres) i els costos intangibles.

En segon lloc s’ha fet el càlcul sobre quantes dones de cada municipi de Catalunya han patit violència masclista en algun moment de la seva vida. Es basa en les dades de la “Macroencuesta de violencia contra la mujer 2019” que indica que el 57,3 % de les dones de més de 16 anys han patit violència masclista en algun moment de la seva vida.

Finalment, s’han creuat les dades amb les xifres del padró de l’any 2019.

D’aquesta manera s’ha pogut, per primera vegada, quantificar els recursos econòmics que es drenen del conjunt de la societat i concretar-lo, municipi per municipi.

Arxivat a: Igualtat
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona