CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El teatre com a eina per resoldre conflictes i educar en valors

El teatre com a eina per resoldre conflictes i educar en valors

24/08/2021

L'alumnat de 4t d'ESO del municipi i els grups del PTT d'Hoteleria i Fabricació Mecànica han treballat el benestar emocional, individual i col·lectiu, amb representacions teatrals. Els tallers passaran a formar part del Catàleg d'Activitats Educatives a partir del curs vinent.

El curs vinent, el departament municipal d'Educació afegirà al Catàleg d'Activitats Educatives tallers sobre educació en valors i resolució de conflictes per a joves. Serà a través de dinàmiques participatives i reflexives que van des de l'educació emocional, la pedagogia sistèmica i teatral fins a la psicologia humanista.

En un context marcat per l'impacte de la Covid-19, l'alumnat de 4t d'ESO de l'institut Marta Mata i Vinyes Velles i els grups del PTT d'Hoteleria i Fabricació Mecànica han realitzat els primers tallers aquest curs amb el suport del departament de Joventut.

L'Associació Teatre del buit ha estat l'entitat encarregada d'impartir les sessions, orientades cap al benestar emocional personal i col·lectiu. Amb representacions teatrals i en clau d'humor, els i les joves han treballat situacions d'incertesa, el reconeixement de les emocions i els valors.

L'activitat també ha permès observar els recursos personals per resoldre conflictes socials i reflexionar sobre com hem viscut emocionalment la situació pandèmica així com els possibles aprenentatges que ens poden ajudar a encarar millor el present i el futur.

El Catàleg d'Activitats Educatives amplia el nombre de sessions durant la pandèmia

El Catàleg d'Activitats Educatives aglutina tota l'oferta de xerrades, activitats i tallers que ofereix el consistori en horari lectiu als centres educatius de Montornès (primària, secundària i postobligatòria- cicles, batxillerat i PTT). Hi participen departaments i serveis com ara la Biblioteca, l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre, Salut, Medi Ambient, Igualtat i la Policia Local, entre d'altres.

Aquest curs s'han dut a terme 57 activitats diferents amb un total de 1.437,27 hores. La pandèmia ha fet que es fessin menys activitats però amb més sessions perquè tots els grups bombolla les poguessin realitzar. L'Ajuntament ha destinat un total de 76.512,27 € en contractacions externes.

Arxivat a: Educació, Joventut
Grup de joves realitzant un dels tallers que ofereix Teatre al buit (imatge: Teatre al buit)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona