CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La gent gran recupera les activitats presencials

La gent gran recupera les activitats presencials

15/06/2021

Les persones d’edat avançada que participen en les accions dels Serveis Socials s’han retrobat aquest mes amb iniciatives com l’intercanvi generacional del projecte Fem Els Deures, el menjador social i els tallers de memòria. A finals de juny acabaran les classes de gimnàstica que, ja des de fa uns mesos, es desenvolupaven al pavelló del CEM Les Vernedes.

A partir de la vacunació als col·lectius més vulnerables, la flexibilització de les mesures COVID-19 i la millora de la situació epidemiològica, l’Ajuntament ha anat recuperant les activitats per a la gent gran de manera presencial.

Aquest mes, les persones que assisteixen al menjador social han tornat a dinar plegades a l’espai habilitat al Casal de la Gent Gran Nord, amb el suport de la integradora social que gestiona el projecte. Des de l’inici de la pandèmia, els usuaris i les usuàries rebien els àpats a domicili. Ara, una quinzena de persones tornen a compartir taula, mentre que els Serveis Socials continuen fent arribar el menjar a les cases d’altres 10 persones. El menjador social continuarà funcionant de manera interrompuda durant l’estiu.

A més, s’ha posat en marxa una versió especial i reduïda dels tallers de memòria als Casals de la Gent Gran Nord i Centre. Dos grups de 10 persones, el màxim permès segons la normativa, es troben amb la coordinadora del Servei d’Atenció Domiciliària per posar en pràctica exercicis mentals.

Des del projecte Fem Els Deures, liderat pels Serveis Socials i gestionat per l’Associació REIR, els infants i joves han realitzat una activitat d’intercanvi generacional per tancar el curs. Amb les 24 persones grans que han seguit les classes telemàtiques del taller d’informàtica, han compartit cartes i escrits per correu electrònic amb la temàtica “Cartes d’amor”. 

La gent gran, sempre en moviment

A finals d’aquest mes, la gent gran que participa en les classes de gimnàstica s’acomiadarà del curs fins al setembre. En els darrers mesos, i seguint totes les mesures de seguretat, grups de veïns i veïnes han seguit les sessions al pavelló del Complex Esportiu Municipal Les Vernedes.

Arxivat a: Gent Gran, Serveis Socials
Menjador social al Casal de la Gent Gran Nord
Menjador social al Casal de la Gent Gran Nord
Visita de l'alcalde, José A. Montero, i de la regidora de Serveis Socials, Natalia Segura, al menjador social al Casal de la Gent Gran Nord
Participants del projecte Fem Els Deures han realitzat una activitat generacional amb la gent gran dels tallers d'informàtica
Un moment del taller de gimnàstica per a la gent gran
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona